Is er sprake van een nieuwe golf van anarchie onder studenten? Wat maakt deze wereld zo, dat dit zo lijkt te ontstaan? En dit in het post-corona-tijdperk.

De aanleiding zeggen ze is de door hen genoemde genocide dat Israël placht te plegen tegen de Palestijnen.

In 1968 brak er een ‘revolutiejaar’ uit; in steden over de hele wereld kwamen jongeren in opstand tegen het gezag.

https://isgeschiedenis.nl/reportage/het-revolutiejaar-1968-en-massale-studentenprotesten-in-nederland

Politie voert met harde hand studenten weg uit Maagdenhuis. 21 mei 1969. Joost Evers, Nationaal Archief.

De protesten in deze eeuw moeten door een ME worden opgelost met op de één of andere wijze een veldslag. In feite zijn deze studenten zelf zo intern verdeeld dat een vredige protest er gewoon niet in kan zitten.

Schuld sociale media.

Wereldwijd wordt als sinds 2007 door de opkomst van de snelle sociale media een kopieer gedrag gehanteerd. Alleen de gewone media zou dit kunnen kanaliseren en wat ontkrachten.

Hoe? Door alleen heel kort de nieuwsfeiten te noemen en doorgaan met een vrolijker onderwerp.

Schrijnende tegenstelling studentenverzet 2024 en 1943.

Nieuwe golf van anarchie onder studenten? U mag het zelf beoordelen. Het lijkt er sterk wel op anno 2024. Met leuze onder het symbool van Arafat roepen ze leuzen dat Palestina, ze weten amper de werkelijke geschiedenis ervan, dat ze Israël maar moet verdrijven tot aan de zee.

https://www.tweedewereldoorlog.nl/kennis/themas/alomvattend-karakter-conflict/verzet/verzetsorganisaties/studentenverzet/

In 1943 waren de voorlopers van studenten ook anders en positieve in verzet. We weten het dat het in de jaren 60 voor het eerst anarchie werd.

Maar we gaan eerst terug naar 1943.

Studentenverzet

Tijdens de oorlog zijn veel studenten actief in het verzet. Ze staken, helpen onderduikers en plegen gewapend acties. Het landelijk overlegorgaan de ‘Raad van Negen’ coördineert deze activiteiten. Vanwege het studentenverzet laat de bezetter studenten vanaf 1943 een loyaliteitsverklaring tekenen waarin ze beloven niets te ondernemen tegen de bezetting. Het overgrote merendeel van de studenten weigert te tekenen en wordt hierop uitgesloten van de universiteit. Deze ex-studenten gaan door met hun verzetswerk en moeten vaak onderduiken.

Dezelfde eerdere soort studenten die hielpen stoutmoedig de Joden. Waren die studente op een goede manier socialistisch en links?

Wat er vandaag gebeurt lijkt nog erger dan van de mainstream media ‘extreem rechts’ genoemd wordt. De diepst liggende en werkelijke oorzaak is dat de studenten stuurloos zijn en eigenlijk min of meer goddeloos zijn.

Ze hebben geen interne vrede en ‘grijpen’ elke aanduiding dat in de mainstream media wereldwijd aandacht krijgt middels hun eigen sociale media om in de picture te komen.

Is sociale media vooral een bron voor linkse mensen of gaat deze stelling mank? Ik benoem de overdenkingen hier. U mag het zelf beoordelen.

Socialistische anarchisme volgens wiki.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sociaal-anarchisme

Al heel vroeg (1896), leert Malatesta, dat socialisme zonder anarchie zal leiden tot staatssocialisme (zie ook Bakoenin 1872). Anarchie zonder socialisme zal neerkomen op de overheersing van de sterksten. De combinatie van anarchisme en socialisme moet dus de ontwikkeling van twee verschijnselen tegengaan, te weten a) staatssocialisme en b) het recht van de sterkste. Dit vormt het centrum van aandacht in de verschillende uitwerkingen van het anarchisme.

Zie ook deze link. Zijn universiteiten wereldwijs links?

https://spyfromthesky.nl/wereldvisies/universiteiten-wereldwijd-links/

Zelfs de krant de Telegraaf vermeld dat dit pure anarchie is.

https://www.telegraaf.nl/watuzegt/748092826/dit-is-pure-anarchie

Wie niet bekend is met blackbx die kan dit onder deze link bekijken.

https://www.blckbx.tv

In mijn ogen een integer en eerlijke manier om de oorzaak en waarheid te verkrijgen.

Categorieën: Wereldvisies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *