Terugkijkend op al mijn analyses kwam op een gegeven moment eruit dat ik vanuit de statistiek ondersteund, wist waarom Rian niet de MOL was. Waarom ging Rian eruit? is dan een ander vraagstuk omdat ik dacht dat zij de finale wel zou kunnen halen.

Dus waarom ging Rian eruit? moet haast liggen in een andere verdenking bij het invullen volgens mij.

Allereerst het spel met de transparantie bootjes als je ze zo mocht noemen. Kijkende met aardig wat mensen in huis zei ik dat Kees heel erg actief ging roeien naar juist die bordjes met de, het, een, van enz.

En ja wel, Kees leek zo een actieve kandidaat, wetende waarheen hij moest paddelen. En Anna blijkt een goede visser te zijn.

De vorige keer had ik geopperd dat er in aflevering 8 “Zinvol” wel eens twee kandidaten eruit kunnen gaan, zie hier.

https://spyfromthesky.nl/wie-is-de-mol-seizoen-2024/had-babs-geen-voordeel/(opent in een nieuwe tab)

Dat is niet gebeurd. Betekent dit dat in aflevering 9 nog eerst tussendoor een kandidaat eruit gaat en met zijn drieën naar de finale gaan of gaan ze met zijn vieren naar de finale.

Kees de slimme bootsman.

Kees nam het initiatief. Dan beginnen we van opzij riep hij.

Kees de slimme bootsman nam het initiatief. Op naar de bordjes waar veel de, het, een en van woordjes lagen. Nee, dit zie ik echt als een actieve nep kandidaat.

Ze moesten zinnen maken. Moesten volzinnen maken (volzin) of korte teksten? De aflevering is Zinvol. Een anagram is volzin.

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/aflevering-8-zinvol/

Zijn deze plaatjes niet schattig. Lijkt Kees niet een beetje om Momfer de MOL uit de fabeltjeskracht. Een programma die ook goed aansluit bij de leeftijd van Kees.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Momfer_de_Mol

Bovenstaande plaatjes is even een grapje, gekoppeld aan mijn tunnelvisie waarom ik maar Kees niet weg krijg als de MOL.

Kees zit ook in elke spel wel met woordgrapjes. Tegen Anna zei hij “a big fish”, een grote vis. Mmmm. het woordje “de” werd opgevist. Humor heeft Kees wel.

Ik denk dat in aflevering 8 wederom de afvallers dicht bij elkaar lagen.

En bewust hebben ze slimme programma makers bewust laten zien dat Rian op Fons en Kees zat.

Moeilijke waarnemingen door de programmamakers ingebracht.

Want dat mochten we blijkbaar zien. Dit kan betekenen dat het niet kan of Kees de MOL zou zijn, maar Anna zat op Fons en zou de meeste vragen over hem invullen. Dat betekent dus niet alle vragen!

En Anne kan in de vorige stemrondes op 3 mannen hebben gezeten, natuurlijk wat gespreid in het percentage op wie.

Want waarom zou Anna er anders niet uit zijn gegaan als zij de meeste vragen op Fons als MOL zat?

Dit kan dus zijn dat ze mogelijk ook nog wat op Kees heeft laten vallen. Wellicht was ze minder overtuigd van Kees omdat ze samen in de boot zat.

Van Fons lieten ze bewust niets zien van invul stemronde. Zijn betoog dat de MOL in de aflevering van de lasergame geen Joker had. Over het algemeen zat hij op wat vrouwen.

Hij antwoord bij de test dat hij de vorige keer 80% op zijn MOL had gezeten en de rest op een andere MOL. Hij zou dit nu weer herhalen. Vreemd dat je nu nog op max twee verdachten zit.

Toch is het vanuit de waarnemingen niet helemaal logisch dat ook Fons er nog in kan zitten. Dit kan betekenen dat er zoveel kandidaten dicht bij elkaar zaten.

Waarom ging Rian eruit? is naar mijn mening wat pech. De andere waren minimaal wat beter met de testvragen.

Neem ik wat waarnemingen meer in een overzicht.

Kijken we naar het rechter blok dan zien we qua afwijking van de waarnemingen dat Rian leeg is. In feite zaten alle kandidaten waarop ze had gestemd er nog in en het lijkt alsof ze geen fout heeft gemaakt.

Daarom heeft ze volgens mij pech omdat ze teveel naar Fons is gegaan volgens mij.

Kees en Fons zitten op 67%. Best wel hoog.

Van Rosario hebben ze de laatste 3 à 4 afleveringen niets laten zien op wie hij gestemd heeft. Onbekend is op wie hij de laatste afleveringen zat. Daarom zijn die gegevens in de tabellen hierboven niet helemaal goed uit te voeren wegens gebrek aan (eerlijke) waarnemingen.

Toch zat hij al op 50%. Ook een vreemd gebeuren.

Nog meer gegevens zie hierboven en hieronder.

In het overzicht zitten meerdere niet logische waarnemingen, maar ook mogelijk logisch te verklaren. Dat laatste is nu juist de kunst.

In de laatste MOL talk was de opmerking dat Kees telkens achter of naast (in de buurt) van de afvaller zat. Inderdaad opmerkelijk. Zouden ze dit bewust hebben gedaan? Als je in de Kees tunnel zit, dan is het antwoord “ja”.

Maar ja, dit houdt stand als we wellicht in aflevering 9 halverwege de uitzending nog een kandidaat hebben die uitvalt en dat Kees in de buurt is.

In de lasergame speelt Kees altijd een psychologisch spelletje. Hij kreeg het voor elkaar om niet te vertrouwen terwijl hij wel geld had. Het lijkt hem minder verdacht geld te halen, maar Kees heeft vertrouwen in een 2e ronde of kans voordat is verzilverd kan worden.

Als afsluiting het complete overzicht van de waarnemingen. Ik kan helaas geen gewogen gemiddelde erin doen omdat ik dit eenmaal niet weet.

Je kunt voor je zelf een eigen analyse erop loslaten.

Ik heb met deze ontwikkelingen nu ook geen enkel idee wie eruit zal vallen.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *