Aflevering 5 Wie is de MOL.

Ja, een ronde die ik al vreesde. Er ging niemand uit en ik heb dus geen kans om de bestaande gegevens van de statistiek eventueel te verbeteren. Dat doen ze bewust om het ons moeilijker te maken.

Zijn er in aflevering 5 echt opvallende zaken te bespeuren? Om maar met de (kerk) deur in huis vallen. Die plattegrond, wat was het voorkant en wat was de achterkant?

Zie de 2 rode pijlen. We mogen aannemen dat de gezichtszijde wel goed was.

https://wieisdemol.avrotros.nl/afleveringen/item/aflevering-5-portretten/

Wat is er uiteindelijk weinig geld verdiend? Zat hier een MOL bij? En wat ging Anke er een ellenlang verhaal bij halen. Hadden ze uiteindelijk wel alle aanwijzingen kunnen geven of wachtte, Anke dus, bewust zolang omdat ze wist dat straks de stroom enorm zou toenemen en dan ontstaat er dus automatisch chaos.

Dat zou een goede tactiek geweest kunnen zijn van Anke. En als zij in beeld was, was Jurre dan in de buurt of werden er tussendoor shot gemaakt van haar hoe ze zat te mollen.

Zie bij de volgende link waarom Anke een goed Mol kan zijn.

https://spyfromthesky.nl/wie-is-de-mol-seizoen-2023/analyse-van-wie-is-de-mol-na-de-4e-ronde/(opent in een nieuwe tab)

Zat in het hotelspookhuis in de naam een beetje humor in als boodschap?

Fragment van Wie is de MOL van het hotel.

We kunnen het woordje “MOL” nemen. Dan blijven over de letters “DRILNER”. Daar kunnen we het woordje “rilden” van maken. Dan blijft er over de letter R dan in de tunnelvisie naar Ranomi zou kunnen leiden, zie hier voor de tunnelvisie. https://spyfromthesky.nl/wie-is-de-mol-seizoen-2023/tunnelvisie-in-wie-is-de-mol-2023/(opent in een nieuwe tab)

Ok, heel ver de gezocht. Dus R rilden als de MOL of zo krijg je dan. We kunnen dit denk ik wel loslaten.

In de opdracht van Katie te helpen keken ze met zijn drieën in de spiegel en zagen daarna in spiegelbeeld een handschrift en dus een tekst verschijnen.

De tekst in spiegelbeeld.

Nu was Soy best wel goed en snel, maar Anke leek dit nog beter te kunnen. Bijna zo goed dat ze als wist wat er kwam te staan of ze moet inderdaad razendsnel dit kunnen doen. Nabil hoorde je bijna niet. Die had al moeite om het te volgen.

Dit maakt dat Nabil de MOL zou zijn niet erg waarschijnlijk.

Nog een fragment voor de spiegel. Nu was Anke alleen daar.

En ze sprak het laatste woord “geheim” al uit op dit moment dat er nog letters moesten komen.

Dit maakt voor mij Anke als hoofdverdachte.

Het niet is niet zien, maar bij bijna de laatste morse tekens zagen we maar heel kort Anke en Nabil. Wat kan daar nog meer gebeurd zijn, eventueel gemold zijn met een schakelaar?

Het geldkistje openmaken op het laatst, daar voerde Anke ook bewust de spanning op van de moeilijkheid om te kiezen. Arme Jurre trapte erin en kon er niet langer tegen en moedigde Anke aan om de Joker te nemen.

Een werkelijke meesterzet van de MOL qua psychologie.

Ja, hoe speel je de twijfel in het kiezen als de MOL? Nou zo!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *