Rutte en zijn oorlogstaal.

Het is opvallend hoe vaak Mark Rutte in zijn speeches het woord ‘oorlog’ meeneemt.

Wat wil hij daar dan nog meer mee benadrukken?

Wil hij door middel van dit psychologisch taalgebruik de Nederlandse bevolking angst doen inboezemen?

https://nos.nl/artikel/2069063-rutte-we-zijn-in-oorlog-met-is

Volgens minister-president Rutte is Nederland in oorlog met de terroristische organisatie IS. De premier zei op een persconferentie: “ISIS is onze vijand, daarmee zijn we in oorlog. We zijn niet in oorlog met een geloof of de islam.”

https://nos.nl/artikel/2327336-corona-overzicht-16-maart-de-wereld-neemt-ingrijpende-maatregelen

Overigens was Frankrijk door middel van Macron die Frankrijk als eerste in een oorlogssituatie tegen het coronavirus deed belanden met heel strenge en verregaande maatregelen.

Macron die zich als een Napoleon een enorme druk op de Franse bevolking zette die zich niet wilde laten vaccineren. Ja, t/m het dreigen van het verliezen van hun baan toe.

Ook de UN de verenigde naties zeiden dat we in oorlog waren met het virus, zie hier:

https://unric.org/nl/covid-19-wij-zijn-in-oorlog-met-een-virus-vn-secretaris-generaal/

Mark Rutte had het in feite ook over oorlog voor de lezer die er doorheen leest, maar verkapte dit als:

“Veel mensen zullen het gevoel herkennen dat we de laatste weken in een achtbaan zitten die steeds sneller lijkt te gaan rijden. Je vraagt je af: gebeurt dit echt? Want de maatregelen die hier en elders worden getroffen zijn ongekend voor landen in vredestijd”.

Voor de lezer die zich verder wilt verdiepen, die kan hier wat links bekijken.

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/toespraken/2020/03/16/tv-toespraak-van-minister-president-mark-rutte

Rutte en zijn 14 technieken in gedragsbeïnvloeding bij de persconferenties rondom corona.

Zie onderstaande link van de technieken van gedragsbeïnvloeding.

https://www.adformatie.nl/gedragsverandering/14-technieken-gedragsbeinvloeding-van-mark-rutte-perscos

-complimenten (sociaal proof)

-dreiging als het mis gaat ( fear appeals)

– duivelse dilemma

– een golf

– alleen samen krijgen we corona onder controle

– we

– ons allemaal

– een boodschap dat in de lijn der verwachting ligt (= om weerstand       weg te halen

– tonen van empathie ( dat is voor hem gewoon toneelspelen)

– alles op wetenschappelijk advies ( dan zullen ze 100% meewerken over alle WOB verzoeken, evenals een echt eerlijk onderzoek naar de uitwerkingen van de vaccinaties. Ook de gevaccineerde heeft hier recht op. (autoriteitsprincipe = psychologisch je eigen verantwoordelijkheden en kritisch denken tegengaan tegen zogenaamde experts die het dan altijd goed moeten hebben)

– volwassen en trotse mensen ( altercasting)

– gewenste gedrag

– keuzevrijheid geven ( een psychologie om de mensen juist de motivatie te geven om het goed te doen, want dat wordt hiermee beoogt)

– sociale norm benadrukken

– nog eens fear appels ( het tegengaan van versnelde versoepelingen om een zogenaamde angst erin te houden. En toen wisten we, de kritische denkers al veel meer)

– gebruik van beeldspraak of metaforen

– winst of verliesframe (beter nu voorzichtig dan spijt achteraf)

– persoonlijke connectie

Zijn statement : “Samen komen we de deze moeilijke periode te boven”. En anno 5 mei 2023 bevrijdingsdag. Zijn we nu deze moeilijke periode te boven gekomen, nu Amerika, België en de WHO hun laatste maatregelen of verklaringen hebben ingetrokken?

Is het nu dan geen tijd op de analyseren en alle data vrij te geven over de oversterfte van wat de oorzaken ook kunnen zijn.

Voor de goede orde voor de lezer. Het corona virus is een echt virus dat mensen doodziek kan maken. Dat ontken ik in zijn geheel niet. Wie dat beweert, die heeft het mis.

Wat wel zo is, dat het ontstaan van dit virus een mysterie is. De FBI dacht toch aan een laboratorium in China en tegelijkertijd kwam het internationale onderzoeksteam met de verklaring dat het van een wasbeer afkomstig was.

Voor de meeste is het duidelijk dat het uit een lab is ontsnapt. Niet te bewijzen valt nog of dit bewust of onbewust is gebeurd.

Zie bij de volgende link van wat er allemaal nog meer speelt rondom corona.

https://spyfromthesky.nl/wereldvisies/corona-en-wat-er-allemaal-speelt/(opent in een nieuwe tab)

Kenmerkende Rutte houding als hij iets heel duidelijk als indruk bij de mensen wil achterlaten is dat hij zich grote maakt dan hij is, zie onderstaand plaatje.

Hij als smal persoon, maakt zich breed en zet zijn handen graag op een ondersteuning. Dit is alleen maar om het echt te benadrukken.

https://www.nemokennislink.nl/publicaties/hoe-we-de-onzichtbare-vijand-met-een-hamer-platslaan/

Rutte een maand of 7 geleden over de oorlog in Oekraïne.

Het is onze oorlog. En in deze speech is Rutte erg fanatiek namens het kabinet? om Rusland een halt toe te roepen. Met een vastberadenheid en stelligheid komt Rutte hier om de hoek.

En er was een vraag ingediend en een antwoord ter nuancering van Rutte.

Antwoord van Minister-President Rutte (Algemene Zaken) (ontvangen 14 juli 2022).
Vraag 1
Betekent deze uitspraak van de premier, «Oorlog in Oekraïne is ook onze oorlog»1, op vrijdag 17 juni 2022, dat Nederland op dit moment in staat van oorlog met Rusland is? Zo nee, waarom niet?

Antwoord 1
Nee, Nederland is niet in oorlog met Rusland. Integendeel, de inzet van het kabinet en van de NAVO is er op gericht dat te voorkomen. Dat de oorlog in Oekraïne ook onze oorlog is, is overdrachtelijk bedoeld. Nederland is van opvatting dat de soevereiniteit van staten moet worden beschermd en stelt zich op het standpunt dat oorlogsmisdaden niet kunnen worden geaccepteerd.

Tegen deze achtergrond draagt het bij aan de strijd tegen schendingen van het internationaal recht. Nederland levert militaire steun aan Oekraïne om de Russische inval te kunnen weerstaan, steunt de Europese sanctiepakketten tegen Rusland en draagt bij aan verschillende “accountability” inspanningen, ook financieel, waaronder het onderzoek van het Internationaal Strafhof en het mandaat van de Commission of Inquiry van de Verenigde Naties.

De inzet van Nederland is te voorkomen dat President Poetin deze oorlog wint. De Russische agressie kan niet worden geaccepteerd en de internationale gemeenschap moet dit een halt toeroepen, want als dat niet wordt gedaan rijst de vraag waar deze agressie stopt en kan ook onze eigen vrijheid in gevaar komen. Daarmee is de oorlog in Oekraïne ook onze oorlog. (Onze oorlog of wij. Alleen samen komen we eruit. Herkenbaar?!)

Tot slot heeft deze oorlog ook nu al directe gevolgen voor het leven in Nederland, onder meer door de gestegen energieprijzen, de gestegen kosten voor de dagelijkse boodschappen en de opvang van Oekraïense vluchtelingen, zoals ik heb toegelicht in de persconferentie van 17 juni 2022.

Een nieuw tijdperk, zie volgende link.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/03/08/oorlog-oekraine-nieuw-tijdperk

Klinkt aardig NWO-achtig. Denk aan Bush senior in 1991 met zijn NWO speech.

Kabinet: oorlog in Oekraïne is nieuw tijdperk voor NL en de EU

Bovenstaande titel is van de link. Onze regering zegt dat het een nieuw tijdperk is voor de EU. En o ja, omdat wij in de EU zitten, ook nog maar even NL genoemd.

Ondertussen gaat het met de economie van Rusland en andere BRICS landen steeds beter!

BRICS = het economische samenwerkingsverband van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. En steeds meer landen sluiten er zich bij aan. Zal de val van de dollar een bewuste mogelijkheid zijn? De inflatie blijft maar doorgaan en renteverhogingen helpen niet echt.

Ook de goudprijs blijft stijgen ondanks de renteverhogingen. Men heeft momenteel geen vertrouwen in het financiële systeem.

Rutte die Griekenland met vele miljarden te hulp kwam en als gevolg een kabinetsbreuk met de PVV forceerde, die wat later aan Griekenland, dat relatief destijds ook al een groot leger had, nog zijn resterende tanks verkocht aan Griekenland. Ach, Griekenland is vanaf 2020 aan het terugbetalen van de lening ergens t/m 2040 of 2050 hebben ze de tijd. Maar rente wordt er niet over berekend.

Want in oorlogen zullen de tanks geen rol meer spelen was de uitgangspositie destijds als argument om det tanks aan Griekenland te verkopen.

Nog een stukje uit de link dat al een onwaarheid was en steeds meer minder waar wordt!

De oorlog die nu in Oekraïne woedt, zet die stabiliteit onder druk. Sinds die tijd is de wereld totaal veranderd. De strijd is niet alleen een bedreiging voor de inwoners van Oekraïne, maar voor de veiligheid wereldwijd. En dus ook voor die van Nederland.

Zie de BRICS. Steeds meer landen sluiten zich aan. En die nemen tegen Rusland geen maatregelen. Voor de goede orde is het natuurlijk verkeerd van Poetin en Rusland om Oekraïne aan te vallen. Helaas is dit jarenlang uitgelokt door Amerika en zeker door president Obama. In zijn regelingsperiode is de expansie naar het oosten toe als gevolg van NAVO lidmaatschappen enorm uitgebreid.

De onwaarheid is dat niet alle landen wereldwijd dit als niet veilig ervaren. Neem je inmiddels de totale populatie van die landen, dan zijn de numeriek in de meerderheid die niets doet tegen Rusland.

Wat bijna geen mens meer weet was Nederland in 2014 bijna in oorlog geraakt in Aruba met Venezuela wegens

Maar de minister-president krijgt er onverwachts een kopzorg bij. In de uiterste hoek van ons koninkrijk ontstaat een ernstige diplomatieke rel die tot internationaal wapengekletter lijdt. Rutte ontploft: ,,We kunnen “……. ik wil dit hier niet herhalen… (zie link hieronder)..” geen crisis in een crisis hebben!”

De affaire draaide om de arrestatie van de hooggeplaatste Venezolaan Hugo Carvajal, voormalig hoofd van de militaire inlichtingendienst. Op verzoek van de VS arresteerde Aruba deze Carvajal op 24 juli vorig jaar, waarna Venezuela in woede ontstak en Nederland medeverantwoordelijk stelde. Volgens de Zuid-Amerikanen was Carvajal diplomatiek onschendbaar, maar Nederland wees die claim aanvankelijk nog van de hand.

Zie voor bovenstaande citaat de volgende link. https://www.ad.nl/buitenland/bijna-oorlog-met-venezuela-na-neerstorten-mh17~aee2027e/

Rutte had al zorgen om het MH 17 project. Wat bijzonder in die situatie was, was dat Oekraïne het luchtruim niet gesloten had.

Over MH 17 valt veel te zeggen in hoeverre bijna in elke geval de getalswaarde “Magic 7 of 77 of 777” erin voorkwamen. Zie de speech destijds van Lagarde.

Een soort van staats kerkelijke bezoeken van Hervormde Kerk (nu protestantse kerk) zegt helemaal niets. Ook in interviews daarover lijkt het wel alsof Rutte boven elke wet of regel staat.

Zoiets is ook dan nu te verklaren door gebruik van ‘oorlogstaal’. Wel een nagedacht dat als je ook docent geschiedenis bent, je dan zoveel vergeten bent of geen herinnering aan iets hebt waarvan in essentie je zelf belangrijk bent geweest? Als er één feit is van docenten geschiedenis is, dat ze een uitstekend geheugen moet hebben.

Maar oorlogstaal en leugen gaan vaak samen. En u als lezer mag u zelf een mening vormen.

Categorieën: Wereldvisies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *