Natuurlijk zullen vele lezers dit een ‘wappie’ verhaal kunnen vinden, maar was de oorlog in Oekraïne met Rusland al niet voorzien in 2014 toen er een referendum werd opgetuigd en de meerderheid tegen een verdere samenwerking, integratie was welke op 6 april 2016 werkelijkheid werd.

Dit natuurlijk, los van het feit dat Rusland de agressor is, daarover valt niet te twisten, zagen vele al aankomen dat je Rusland niet zou moeten uitlokken.

Maar de ‘good guys’, de Amerikanen die voor Trump en na Trump de landen die grenzen aan Rusland gingen versterken.

Wat was er op tegen om Oekraïne neutraal te houden en eigenlijk een gebied dat duidelijk was voor Rusland en voor Europa? Nee, het zal de Amerikanen of de werkelijke machthebbers achter de regering in Amerika een worst wezen van wat er in Europa gebeurt.

Weten we nog dat er een inlegvelletje door Rutte werd gecreëerd rondom het effect van de referendum.

Als we de uitspraken van Rutte erbij nemen, dan komen we het volgende tegen:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/toespraken/2022/02/28/verklaring-van-minister-president-mark-rutte-in-de-tweede-kamer-over-de-oorlog-in-oekraine

“Dit is geen tijd voor wankelmoedigheid en terughoudendheid, maar voor vastberaden en eensgezind optreden. Nationaal en internationaal.”

“Samen met de andere landen van de Europese Unie en samen met onze NAVO-bondgenoten hebben we in korte tijd  grote stappen kunnen zetten. Rusland is door een ongekend streng sanctiepakket vergaand geïsoleerd. Daardoor worden de leiders van Rusland, wordt ook de Russische oorlogsmachine financieel hard geraakt.”

“Die economische gevolgen zijn er. Maar als dat de prijs is van veiligheid en vrijheid, dan moeten we bereid zijn die prijs met elkaar te betalen. En het kabinet zal uiteraard alles doen wat mogelijk is om de economische gevolgen te dempen. We laten elkaar in dit land niet in de steek.”

Rusland kan dan wel geïsoleerd zijn, maar de prijs voor gas en elektro brengt onder het MKB een faillissement aan kleine bedrijven. Als je zegt dat dit al lang precies de bedoeling is om die uit te schakelen, los van welke soort van crisis dan ook, dan behoor je al tot een ‘wappie’. De gewone burger is zwaar de klos geworden.

Op 13 maart zag Rutte geen reden tot een economische crisis of een recessie.

https://nissewaardsdagblad.nl/Landelijk/premier-rutte-ziet-geen-recessie-ontstaan-door-oorlog-oekrane

“Premier Mark Rutte verwacht niet dat Nederland binnenkort in een recessie zal raken door de oorlog in Oekraïne. Werkgevers verwachten wel een economische crisis. Rutte vindt de ondernemers “te somber”, zei hij in het televisieprogramma WNL op Zondag.”

De tactiek van het herhalen en het inbeuken om de Nederlandse samenleving gereed te maken over niet alleen sancties, maar de oorlog ook meer direct op ons te betrekken, blijft uit de uitspraak van Rutten op 17-06-2022 in de Telegraaf. Zijn quote was: ‘Rutte: ’Oorlog in Oekraïne is ook onze oorlog, daar moeten we het eens over worden’’

Zie ook op de nosnieuws site. https://www.nieuwsnos.nl/nieuws/binnenland/rutte-oorlog-in-oekraine-is-ook-onze-oorlog-daar-moeten-we-het-eens-over-worden-62acee793739f

Inmiddels is Nederland ook akkoord met Oekraïne als kandidaat-lid van de Europese Unie. Vorige maand gaf Nederland het verzet op. Eind juni steunden alle EU-leiders, ook Rutte, het kandidaat-lidmaatschap voor Oekraïne onder voorwaarden. Dat was een historisch, maar vooral symbolisch moment, zie de volgende link:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5320391/rutte-bezoek-oekraine-zelenski-boetsja-borodjanka-irpin

Maar hoe was het ook al weer met het beruchte inlegvelletje om het referendum in 2016 over Oekraïne te veranderen. Staat de hele 2e en 1e Kamer achter zo een besluit of besluit onze minister vooruit waardoor de rest van de Kamer het maar moet slikken?! Dit was volgens mij in 2014 geïnitieerd en op 06-04-2016 was het referendum.

Zie link:

https://www.tweedekamer.nl/nieuws/kamernieuws/referendum-over-eu-verdrag-met-oekraine

Op woensdag 6 april hield Nederland voor het eerst een raadgevend referendum, namelijk over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Inwoners van de gemeente Den Haag konden op het Binnenhof hun stem uitbrengen. Vanwege het referendum waren er 6 april geen vergaderingen in de Tweede Kamer.

Uiteindelijk stemde 61,1% tegen het associatieverdrag met Oekraïne en 38,1% vóór. Het opkomstpercentage kwam uit op 32,2, net boven de grens van 30 om het referendum geldig te laten zijn. Bekijk de uitslagen per gemeente op de website van de NOS.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_referendum_over_de_Associatieovereenkomst_tussen_de_Europese_Unie_en_Oekra%C3%AFne

Zie de link hoe men met ‘koehandel’ en smeermiddelen bepaalde partijen probeerde over te halen. Dit is het aalgladde werk van Rutte. De partijen werden en worden nog steeds door Rutte in de boot genomen.

Het is altijd de aalgladde Rutte die zowel internationaal als nationaal met zijn bekende lach en het zich groot opblazen bedient van dé technieken die inmiddels wel vertrouwd zijn.

De politiek is niet met goed beslissingsargumenten bezig, maar het is een spel, noem het ‘koehandel’, noem het iets anders. Het blijft hetzelfde. De politiek is los van het padje. En vooral links, die de nederlaag niet zag aankomen liet zich zoals (altijd) vanouds overhalen om toch maar voor te stemmen in de Eerste Kamer.

Het inlegvelletje ging over:

Afgesproken is dat het verdrag voor Oekraïne niet automatisch een opstapje is naar lidmaatschap van de Europese Unie. Verder behelst het verdrag geen militaire samenwerking en betekent het ook niet dat werknemers uit Oekraïne nu makkelijk in de EU kunnen gaan werken.

Los van de oorlog die door Rusland wel begonnen is, dan nog zal dit verdrag nageleefd moeten worden. Waar en wanneer is dit nu alsnog door de 2e en 1e Kamer goedgekeurd, hoe nobel het op het eerste gezicht ook leek om Oekraïne militair te steunen.

https://www.europa-nu.nl/id/vlu1sq5j46zm/nieuws/eu_leiders_stemmen_in_met_oekraine_en?ctx=vhtsff47kkv4&printmo=1&start_tab0=350

Maar 23-06-2022 zie bovenste link was het dus zo ver.

EU-leiders stemmen in met Oekraïne en Moldavië als kandidaat-lidstaten

Inmiddels bloed het MKB en zelf HAK gaat vanaf januari de productie stil leggen. Met komt nu met een prijsplafond voor de energie.

Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de overheid om enigszins nog net rond te kunnen komen. Vele Nederlanders komen steeds meer in aanmerking voor toeslagen en worden aan het infuus gelegd van een heel raar financieel systeem.

En moeten de Nederlanders dan dankbaar zijn voor vader overheid? Dat er toch maar iets is gedaan door de politiek? Agenda 2030 gaat met volle kracht vooruit. Je zult niets bezitten en je zult dankbaar zijn. De toeslagenaffaire van de ouders die zo gedupeerd werden is een voorbeeld dan een systeem van toeslagen.

De verhoudingen zijn compleet verstoord in Nederland. Nederland is de laatste 12 jaar extra kapot gemaakt. Bestaande fundamenten die zijn ook door de puinhopen van regeren ook nog beslecht.

De energiemarkt als die voor een bepaald percentage uit groene stroom bestaat of mensen participeren voor een bepaald aandeel in de groene stroom, daarvan kan die los gezien van de gasprijs, nooit omhoog gaan voor dat aandeel van waar het uit groende stroom betreft.

Als de Nederlanders nu nog niet doorhebben dat de klimaatwaanzin, de groene stroom, het stikstof totaal een gemaakt verhaal is, waarvan de campagne door vele linkse organisaties ondersteund worden een narratief verhaal is, die lijkt op een soort van boeten doende monnik die zich zelf nog gaat slaan voor de zonden van het normale gebruik van stroom, energie, autogebruik, vleesconsumptie enz.

Categorieën: Wereldvisies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *