Het is helaas niet anders. Hetgeen ik vreesde lijk wederom zich te herhalen, maar nu tegen het westen. Immers de frustratie van de extremistische moslim gelovers, zien nu dat Hamas de lont van het vuur heeft aangestoken met als doel om Jeruzalem brandpunt van de wereld te maken.

In mijn vorige berichtgeving van de oorlog tussen Hamas en Israël schreef ik al of Israël zich nog kon inhouden, zie hier.

https://spyfromthesky.nl/wereldvisies/kan-israel-zich-nog-kalm-houden/(opent in een nieuwe tab)

Frankrijk, België zijn al aanslagen. Was het eerst dat Den Haag en Rotterdam uit vrees voor hun groot aantal inwoners met een Islamitische direct na de aanslag om een Israëlische vlag niet te durven tonen, zijn we nu inmiddels 1½ week verder geraakt in een media oorlog.

Het laatste nieuws deze avond was dat Israël werd beschuldigd om een ziekenhuis te treffen. Als Israël dit vanaf het begin had willen doen, dan hadden ze dit wel eerder gedaan.

De reactie wereldwijd met groepen die met Palestijnse vlaggen de mensen op straat brachten, evenals de directe veroordeling van diverse landen dat Israël hiermee te ver is gegaan.

Hamas lijkt eigen ziekenhuis op te offeren om Israël de schuld te geven.

We gaan zien of inderdaad Isra:el dit gedaan heeft of een mislukte raketlancering van Hamas. Als dit laatste het geval zou zijn, is het zelfs de vraag of het een mislukte lancering was.

Wat ik mij al voor tientallen jaren afvraag, is dat door iedereen maar allah akbar wordt geroepen.

Ik heb nooit gehoord dat ze Hamas zat zijn en dat ze ervan af willen. Dan heb ik het over goed bedoelde en gematigde bewoners van Gaza.

Of het kan zijn dat ze niet durven onder dwang van maatregelen of ze staan er gewoon achter.

Als dit laatste het geval is, dan mag iemand mij uitleggen of er een verschil is tussen gematigde moslim gelovigen en extremistische gelovigen.

Jeruzalem brandpunt van de wereld. Ja, daar ging en gaat het om.

Inmiddels zijn er ook Ramallah rellen uitgebroken.

https://www.bbc.com/news/av/world-middle-east-67140284

Vandaag op teletekst te lezen:

Veel Nederlanders die de kerk verlaten hebben, maar mogelijk nog wel iets weten van hun ouders of van oma’s en opa’s, die weten best wel hoe laat het is op de wereldklok als het om Israël gaat.

Steeds meer lijkt het erop dat Israël niets heeft afgeschoten. De berichten over zoveel doden na één raket inslag is ook bijzonder hoog.

Het aantal doden, helaas, loopt ver uiteen. Elke onnodige dode ongeacht je religie is het werk van de boze, de overste van deze wereld.

Steeds meer lijkt het volgens experts te zijn dat Israël er niets mee te maken heeft. Er is geen krater aanwezig als grootste bewijs.

Want het vuur van Israël is veel vernietigende. Zal Hamas er niet voor terugdeinzen om de wereldopinie dusdanig te vormen dat men tegen Israël massaal zal zijn?!

Helaas wat in de eerste instantie in heel de media wereld meteen de veroordeling over Israël.

Brengen ze nog een correctie aan dezelfde media?

De raket van Hamas, uitgaande van de goede bedoelingen dat het nog mislukt was, werd luguber afgevoerd van een kerkhof. Schrijnender kan het niet.

Palestijnen hebben zelf gezien en bevestigd dat de raketscherven niet van Israël vandaan konden komen.

Dan nog een profvoetballer, geboren in Nederland, in Barendrecht dat in de jeugd bij Ajax was doorgebroken.

Eigenlijk alle goed mogelijkheden in Nederland gehad, maar geen greintje sympathie voor de waarheid.

Maar ook bij Sparta en Ajax bleek uiteindelijk zijn houding niet goed genoeg om de echte top te bereiken.

Deze Engelse zin wordt inmiddels in de wereld gezien als 100 puur antisemitisme. Er is in hun ogen geen ruimte voor een Israël.

En als ze iets willen, een zogenaamde tweestatenoplossing, dan is het maar voor tijdelijk. Een tussenstation voor meer.

In de Bijbel staat in :

https://herzienestatenvertaling.nl/teksten/2kronieken/6

2 Kronieken 6 vers 6 dan lezen we:

5 Vanaf de dag dat Ik Mijn volk uit het land Egypte heb geleid, heb Ik uit alle stammen van Israël geen stad verkozen om er een huis te bouwen, zodat Mijn Naam daar zou zijn, en Ik heb geen man verkozen om vorst te zijn over Mijn volk Israël,

6 maar Ik heb Jeruzalem verkozen om daar Mijn Naam te laten zijn, en Ik heb David verkozen om koning te zijn over Mijn volk Israël.

Deze Mijn naam, dat is geen allah akbar.

Berlijn.

https://www.swp.de/panorama/brandanschlag-berlin-molotow-cocktail-juedische-gemeinde-72011459.html

En in Duitsland komt het ook al tot een aanslag, zie hieronder een verslag.

In de straten van de hoofdstad escaleerden de pro-Palestijnse demonstraties en rellen al dagenlang tegen Joodse instellingen. Rond 3.45 uur op woensdag vielen twee gemaskerde aanvallers een gebouw aan in de Berlijnse wijk Mitte. Er zijn verschillende Joodse instellingen in huis, waaronder een synagoge en een klaslokalen.

De voorheen onbekende daders slaagden er echter niet in de faciliteiten bij te wonen, de twee Molotov-cocktails landden op de stoep en werden daar door een beveiligingsmedewerker verwijderd. Om acht uur ’s ochtends arresteerde de politie kort een man die naar het gebouw wilde vluchten. Bij de arrestatie noemde de man slogans, volgens de politie, die zich aan het opzetten en anti-Israël waren. Het State Security Department van de State Criminal Police Office heeft het onderzoek overgenomen.

Maar het lijkt of de hele wereld in brand staat om meteen Israël te oordelen. De volkeren woeden van razernij zou je haast zeggen.

Categorieën: Wereldvisies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *