Wisselvalligheid troef na Pasen 2023.

De runs zijn dusdanig veranderd dat na vandaag er (gelukkig?) geen echte kou meer is. Vandaag 6 april wil de temperatuur niet veel hoger dan 8 graden komen wegens de regen. Uitgezonderd daar waar nog geen regen valt.

We krijgen de komende periode niet al te veel de zon te zien. Het weekend zelf van Pasen ( voor wie niet goed meer weet wat Pasen is, zie de volgende link https://spyfromthesky.nl/bijbelse-visies/hoe-lang-lag-jezus-in-het-graf/(opent in een nieuwe tab)) verloopt nog redelijke droog. Maar verderop kijkend in de kaarten en runs, dan is wisselvalligheid troef en regenfronten zullen snel van west naar oost ook ons land aandoen.

We zien dus vooral vanaf woensdag 12 april de regengebieden overtrekken. Soms, afhankelijk of de wind van zuid westelijk is, nog wel temperaturen die richting de 15 graden kunnen gaan.

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=4&run=0&time=156&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6#mapref

In tegenstelling tot mijn eerdere bericht zullen de sneeuwcondities na 9 april snel afnemen in de bergen. Maar dan komt er toch nog wat aan aan sneeuw vanaf 15 april. Ok, nog een goede twee dagen extra sneeuw, maar daarna zal het snel afnemen.

Voor de fruittelers komt er best goed nieuws aan. Er is geen nachtvorst meer te verwachten.

Maar zeg nooit, nooit. Eind april, maar dat is nog te ver weg voor betrouwbaarheid wil het toch weer wat zakken naar de nul graden grens.

Een blik op de verwacht windsnelheden voor twee weken laat het volgende zien.

Volgen we de witte lijn, dan is dat gemiddeld 6 meter per seconde. Dat is windkracht 4 gemiddeld. Niet weinig wind, maar ook geen grote stormvelden dus.

Zie hier om de windkracht te berekenen. https://www.berekenenonline.nl/windkracht/

Het is wel duidelijk dat de maand april na een paar zonnige dagen wat voor twee weken wisselvallig zal verlopen. Volgende week kunnen we wel zien of de kaarten positiever zijn bijgesteld of slechter. In ieder geval zal april qua zonuren niet kunnen voldoen aan het topjaar van 2022.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *