Weerbericht vanaf 6 juli 2023. Om maar met de deur in huis te vallen, was mijn laatste weerbericht al weer wat te lang geleden van 25 juni.

Ik schreef toen wel dat er een vervelend lage drukgebied zou kunnen komen te liggen. Dat was iets om in de gaten te houden. Dit weerbericht vanaf 6 juli is een voortzetting van de omslag van een ander weertype.

Zie hier mijn vorig bericht. https://spyfromthesky.nl/weerbericht/temperatuur-zakt-naar-normale-waarden/(opent in een nieuwe tab)

Ik kon toen niet vermoeden dat het vandaag zo erg zou uitpakken. Ik schreef wel dat we iets rond 2 juli in de gaten zou moeten houden als dit zo zou uitkomen.

Nu dan, dat hebben we geweten vandaag 5 juli 2023. Dat was een zeer heftige storm. Ik zag vanmorgen vroeg dat Haarlem en omgeving, vooral het noordwesten het wel eens erg zwaar zouden kunnen krijgen van wat ik zag aan de krul op een fijnmazige berekening.

Zie hieronder de link als voorbeeld voor het op korte termijn van fijnmazige berekening met zeer hoge resolutie.

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=15&model=har&var=43&run=12&time=18&lid=OP&h=0&mv=0&tr=3#mapref

Bron NH nieuws bovenstaande foto

De wind was kort en heel heftig met een recordmeting van windsnelheid. En ach ja, records zullen er altijd wel een keer zijn. Daar zijn het records voor.

En in feite hebben we nu even door die storm voor wat dagen meteen wat warmte. Die komt vanuit het zuidwesten er achteraan kantel een hoog vanuit het oosten wat naar ons toe.

Hieronder is goed te zien de reden dat de wind heel even de zuidoost hoek probeert op te zoeken.

Zie vrijdag het model het waarvan de warmte vandaan komt. Let wel, het geen standvastig hoge drukgebied. De luchtdruk blijft zelfs wat gematigd.

En al mogelijk klap op de vuurpijl, nou ja we zijn gewaarschuwd, dus het zou ons niet kunnen verrassen, ziet a.s. zondag er ook dubieus uit, zie hieronder.

Er loert een laag uit het westen en erg warme lucht, niet stabiel vanuit het oosten. Zoals gezegd is de luchtdruk redelijk gematigd van het hoog.

Zondag namiddag / avond om in de gaten te houden.

Het weerbericht is in deze dagen best wel interessant om te bekijken en te beschrijven. Dit bericht is gebaseerd op GF 6 juli vanaf 0 uur.

En om toch in wat mineur te eindigen. In mijn vorig weerbericht schreef ik op de veel te lange termijn dat dit er niet best uitzag. Nu dan, helaas lijkt dit zo te ontwikkelen.

Zie hieronder voor 13 juli op het programma staan.

De lage landen ontspringen niet meer de dans van lage drukgebieden.

Op zondag 15 juli is het echt om te huilen. Gelukkig nog te ver om het betrouwbaar te achten, zie hieronder.

Wat een krul van een laag. Wat een regen daarbij.

We moeten snel hopen op betere kaarten en runs. Deze zomer in Nederland op een camping zal wel eens flink ontberen kunnen worden.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *