Mijn laatste weerbericht is alweer wat lang geleden. Dit komt omdat ik zelf Nederland even was ontvlucht naar een gebied waar het heerlijk toeven was. Niet te warm en soms een bui.

Dan wordt een weerbericht opgesteld 31-07-2023 wel weer eens nodig. Ik sloot af in mijn vorig weerbericht dat kijkende naar de verdere ontwikkelingen het vanaf 24 juli nog meer uitdagen was om te kamperen in Nederland.

Zie hier voor mijn vorig weerbericht: https://spyfromthesky.nl/weerbericht/gemiddeld-nederlands-zomerweer/(opent in een nieuwe tab)

Ik moet eerlijk toegeven nu ik zelf weer terug ben in Nederland dat de ontwikkelingen nog heftiger zijn welke ik kon zien van de verre berekeningen van de weer computers.

Zie de volgende link waar je zelf kunt beoordelen.

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=4&run=12&time=6&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6#mapref

Kijk ik deze week door tot en met vrijdag dan ik het helaas kommer en kwel.

Een groot laag met soms meerdere kleinere lage drukgebieden erin domineren een groot deel van Europa. Kenmerkend voor slechter weer is natuurlijk dat de druk in hPa gemiddeld lager ligt dan 1015 hPa.

Waar kan je het beste wezen met dit soort weersystemen die langdurig duren?

Vaak is dit dan in Zeeland. Daar kan je het relatief nog het beste de vrije dagen in Nederland doorbrengen.

Kijken we naar de windroos van het KNMI bijna over de gehele maand, maar dit zal na vandaag niet veel meer veranderen dan zien we.

https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/grafieken/maand/windrozen

En dan zijn we dus nu aangekomen op het weerbericht opgesteld 31-07-2023.

Kijk ik in berekening over de totale neerslag som gerekend vanaf 01-08-2023 in Europa dan zien we:

We zien duidelijk dat midden Europa ook vooral de klos is met de regenhoeveelheden. Die kleine cirkel stelt Nederland voor. Het zuidoosten van Nederland lijkt het meeste te krijgen.

Als u als lezer deze weerberichten waardeert, kijk ook eens naar mijn vorige berichten en je vindt dit iets meer toevoegen dan de tientallen andere weersites, geef deze link eens door aan je kennissen en vrienden.

Ik bespreek hier over het algemeen de tendenzen en die wil ik tijdig zien en ik waar mij ook in de verre berekeningen om te kijken of er enige geloofwaardigheid in te ontdekken valt.

Spanje lijkt nu toch wel even het land te zijn om van mooi weer te genieten. Je moet dan wel de hoge temperaturen trotseren.

Is er een mogelijk lichtpuntje te scoren voor Nederland in de verre berekeningen? Er zijn berekeningen die het rond 10 augustus het wat laten verbeteren. Maar dit is nog ver weg en we willen eerder een verbetering.

Dat laatste zal ik wat meer proberen te volgen wanneer er echt zicht is op wat verbetering. Tot die tijd lijkt mij museum bezoek een goede binnenactiviteit en als er even een droog moment is, dat je dan ook naar buiten gaat. Want zonlicht is vanaf 24 juli ook niet echt optimaal geweest.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *