We krijgen na deze zondag nog 4 mooie dagen. Ik denk dat het donderdag ook nog droog zal blijven, in ieder geval in een groot deel van het land.

Tegen de tijd dat het avond wordt, krijgt het zuiden, zuidoosten a.s. donderdag zoals het er nu voorstaat de meeste kans op een buitje.

En daarmee is het weerbericht opgesteld 20-08-2023 met een goede aftrap begonnen. De kern van het mooie weer is gelegen in een uitloper van een Azoren hoge druk gebied.

Dit is net genoeg om het even mooi en lekker warm te houden.

We zien het hoge druk gebied en de aanvoer van een warme zuidwestelijke stroming.

Dit bericht is gebaseerd op GFS , de 06 run.

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=1&run=6&time=6&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6#mapref

Kijken we naar de verwachting voor a.s. donderdag dan zien we:

Er is geen sprake meer van grote invloed van een hoge druk gebied. We zitten wat ingeklemd tussen hele kleine lage kernen.

Op de waddeneilanden en/of noordwesten is er een kleine mogelijkheid eerder dan donderdag dat er een buitje kan binnendrijven.

Ik verwacht in de avond van a.s. donderdag pas echt kan op wat regen. En dit zal vanuit het zuiden, zuidoosten vooral het land binnenkomen.

Het geluk van Zeeland! Het is heel goed mogelijk dat Zeeland het nog redelijk goed droog kan houden de vrijdag erna. Maar kijken we naar a.s. zaterdagmiddag en avond, dan moet ook Zeeland eraan geloven.

Een kleine laag heeft dan Nederland goed te pakken.

Dit kan dan een begin zijn in algemene afkoeling in west Europa.

Telkens worden we meegenomen als er in de wereld iets gebeurd met de temperatuur dat dit meteen het gevolg is van het klimaat dat aan het veranderen is.

Zie ook deze link waarom we alleen met warmte records herinnerd moeten worden aan klimaat verandering en niet als het oud is.

https://spyfromthesky.nl/weerbericht/waarom-komen-koude-records-weinig-in-beeld/(opent in een nieuwe tab)

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *