Weer bericht vanaf 14-02-2023 geldig.

Er komt wat regen aan deze week. Het KNMI geeft zelfs voor een groot aantal dagen regen op. Ik denk gezien de relatief hoge druk dat er wat verpieterd komt. Wellicht dat zaterdag de slechtste dag is.

Vanaf a.s. donderdag moet dit dan gebeuren.

https://www.wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=1&run=12&time=102&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6#mapref

Daarna, dus vanaf zondag 19 februari, lijkt het wat plagerig koud te worden. Nee, geen vorstperiode, maar een noordelijk rommelige stroming lijkt tot gang te komen.

En de plagerige koude temperaturen horen er dan ook bij.
Het verschil tussen de dag en nachttemperaturen neemt in deze periode al wat meer toe wegen geen echte vorstperiode. De oper is de lijn met de meeste rekenkracht.

We kunnen wel zeggen dat de winter erop zit voor wat betreft nog enige schaatskansen. We kunnen nu al wel zeggen dat we uiteindelijk een zachte winter gehad hebben.

Na een veel en veel te warm najaar, begon het enorm af te koelen dat resulteerde ook dat we even op het ijs konden staan. En half december stonden we op het ijs in de plaatselijke slootjes.

Dat leek wellicht belovend om te hopen op nog een echte vorstperiode, maar de kou moest weer op gang komen na een bijzonder record warme jaarwisseling.

Toch zal het denk ik deze maan in zijn geheel zeer weinig millimeters in neerslag te verwachten zijn. Voor wie zich nog even verveeld met de nog korte dagen, die kan natuurlijk ook even “Wie is de MOL”kijken.

Anke lijkt mij dé kandidaat om de MOL te zijn, zie hier. https://spyfromthesky.nl/wie-is-de-mol-seizoen-2023/is-anke-de-mol/(opent in een nieuwe tab)

Als uitsmijter nog een te verre fantasiekaartje van GFS van de 06- uur run van GFS op een denkbeeldige 1 maart situatie.

https://www.wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=10&time=354&run=06&lid=OP&h=0&tr=6&mv=0#mapref

Ach, natuurkundig kan het wel, maar dit is natuurlijk niet reëel om te verwachten. En deze run heeft ook nog wat sneeuwkansen.

En dat hebben we toch ook wel gemist. Helemaal geen lekker pak sneeuw voor een keer.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *