Ja, niets fijner is om te zien dat een verre verwachting ook redelijk uit gaat komen. Het herstelde weer dat vanaf zondag vorm krijgt, had ik in mijn vorig bericht aangegeven, zie hier.

https://spyfromthesky.nl/weerbericht/klein-weekje-onbestendig-weer/

En daarmee komen tot de conclusie dat we zingen bijna september 2023 uit.

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=1&run=12&time=48&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6#mapref

We zien een hoge druk boven Nederland. Dit is de opmaat voor een aantal dagen voor mooi weer.

Toch lijkt het wat minder mooi dan eerst gedacht in de verre berekeningen volgens GFS nu. Dat kan altijd gebeuren omdat je met 5 dagen al spekkoper bent om het goed te hebben.

Dat wil zeggen, lekker weertje qua temperatuur en bijna geen regen tot en met woensdag. Ook nog erg goed om te sporten. Trek er op uit met de fiets zou ik zeggen.

Doe nog zon op, laat je door de zon lekker koesteren, zo kunnen we ons nog wat wapenen tegen virussen.

Verhoog je weerstand door buiten te zijn.

Hoe lang houdt tegen hoge drukgebied stand bij ons?

Ja, eerlijk gezegd valt dit in de laatste run van GFS wat tegen. Ik moet wel zeggen dat er maar een kleine afwijking kan komen of het wordt beter of juist nog slechter.

Tot en met dinsdag schat ik het droog. De rest van de week is niet echt slecht, maar er kunnen wat buienlijnen overkomen. A.s. woensdag zal in de namiddag vanuit het zuidwesten wat buien eraan komen.

Het KNMI is optimistischer.

Ik vind de 23 graden voor woensdag nog hoog. Het zou kunnen omdat in deze berekening zuid is. Het KNMI is gebaseerd op het ECMWF. Dat is de Europese weercomputer.

Ik verwacht de wind dat iets meer zuidwest. Ik baseer mij op GFS, de Amerikaanse weercomputer ligt hieraan ten grondslag in de berekeningen.

Mogelijk hebben we ook a.s. donderdag geluk. Ook dan zullen de buien pas laat arriveren zodat de dag op zich goed is.

Het noordwesten en noorden hebben wat meer last van de buien als die langskomen. Dat is bijna een vast gegeven met een zuidwesten wind.

Kijken we naar het gemiddelde van september en ik had dit al een paar postings over het weer eerdere geschreven is dat september bijna zo goed is als augustus qua gemiddelde temperatuur.

https://weerstatistieken.nl/

We zien dat vakantie maanden best wel mager waren. De maand juni en september zijn juist het erg goed.

We nemen ontzettend veel warmte mee, nu de koudere maanden in aantocht zijn. In mijn vorig bericht zag ik einde van de maand wat afkoeling in het noorden van Europa.

Dit is nu in de laatste berekeningen niet meer aan de orde. Nu staat er vanaf 5 oktober mogelijk een start van een koudere fase. Dit wordt ondersteund door een hoge drukgebied midden Europa.

Via de oostflank van het hoge druk kan er wat afkoeling ontstaan zie pijl.

Maar eerlijk is eerlijk. Kou is nog ver weg.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *