Warmte komt eraan beginnen we met dit weerbericht. Zie vorig weerbericht over droogte troef hier:

https://spyfromthesky.nl/weerbericht/droogte-troef-komende-12-dagen/(opent in een nieuwe tab)

Om maar meteen uit te leggen waarom het warmer wordt, het noorden van Nederland en de Wadden eilanden zien er echt naar uit, is gelegen dat de wind meer over land komt en de oosthoek opzoek.

Zie rode pijl over de warme aanvoer over land. Ik denk, ondanks dat het warm is, dat het niet al te benauwd zou aanvoelen.

De weersituatie zou t/m donderdag kunnen gebeuren. Vanaf woensdag zoekt de wind toch meer de noord of noord oosthoek op, zie rode pijl onder.

Om nu te zeggen dat het nog vanaf nu 10 dagen droog zal blijven, alleen volgende week aan de oostgrens kans op even onweer of de kop van Noord-Holland een buitje zien overdrijven, is niet overdreven.

Ook de komende dagen zal de droogte troef zijn. Ik denk de echte warmte vooral in de onderste helft en wat oostelijke in Nederland zich zal ontwikkelen.

Het KNMI trekt meteen qua hoogte van de temperatuur dit wel erg optimistisch hoog van 30 graden.

Nou dat moet ik nog zien. Wat dat betreft denk ik dat de temperatuur hooguit 27 graden zullen worden.

Het KNMI baseert zich op het Europese weercomputer systeem. Ik baseer het vooral op het GFS, het Amerikaanse systeem. In ieder geval op de Bilt geen 30 graden te zien.

Nemen we Den Burg, dan krijgen we:

Zeg nou zelf. Elke 20 graden plus is welkom.

https://wetterzentrale.de/nl/show_diagrams.php?geoid=91319&model=gfs&var=10&run=12&lid=ENS&bw=1

Er dient ook een waarschuwing uit te gaan. Vele wateren en plassen hebben nog geen al te hoge temperatuur, dus wees voorzichtig met te denken dat het te warm is.

Samenvattend kunnen we zeggen, de komende 10 dagen droog en in het weekend in bepaalde delen van het land ietwat boven de 25 graden.

Geen regen van betekenis dus en in het weekend best wel een hoge zonkracht, dus niet al te lang bakken of stil zitten in de zon. Pas op met zwemmen. De wateren zijn nog koud.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *