Om maar met de deur in huis te vallen. Gisteren 6 augustus was de koudste dag ooit gemeten in Nederland. Waarom komen koude records weinig in beeld?

Nu dan, dit komt niet overeen met de ‘angstporno’ die ze ons doen willen geloven met de global warming. Natuurlijk zullen ze, en het moet natuurlijk een Engels term zijn, met meerdere site over facts schermen.

Ja, natuurlijk, maar dan met gegevens van een herrekening van andere meetgegevens. Ze hebben ook blijkbaar geen verklaring waarom het oceaanwater zo is opgewarmd. Kunnen ze dan niet de activiteiten van onderwatervulkanen meten?

Kortom, klimaat over een langere tijd, dat staat nog in de kinderschoenen qua kennis en zicht op het menselijke ingrijpen.

Maar staat er echt hoor, kijk zelf maar.

https://weerstatistieken.nl/

https://www1.wdr.de/nachrichten/reutlingen-hagel-wintereinbruch-100.html

Nee, het hoeft niet extreem te zijn. Plaatselijk kan dit soort natuurverschijnselen optreden. Maar die hagel en dat is het grote verschil, gebeurde niet in een warme periode, maar in een gematigde tot koude periode.

En het gaat om dit soort achtergronden dat die hagelbui juist daarom het wat meer bijzonder maakte.

Terwijl in 2020 de stad zich zorgen maakte voor het klimaat.

In oktober 2020 richtte burgemeester Keck een Taskforce Klimaat en Milieu op, die in samenwerking met de kantoren van het stadsbestuur, de eigen bedrijfsvoering, de gemeentelijke dochterondernemingen en de samenleving van de stad, de klimaatbescherming intensiveert en bijkomende klimaatbeschermingsmaatregelen initieert.

https://www.theguardian.com/world/video/2023/aug/05/snowploughs-germany-city-reutlingen-heavy-august-hailstorm-video

Nee, ook in de berichtgeving over koude moet het geen eendagsvliegen zijn. Dat we mogelijk al voor een langere periode in een wat warme fase zitten, dat was in het verleden ook geweest.

Zie mijn vorige link voor de ‘emotie marketing’. https://spyfromthesky.nl/uncategorized/weerbericht-opgesteld-05-08-2023

Overigens heeft het KNMI het vrijdag bericht toch aangepast. Ik schreef één of twee postings geleden al dat het a.s. vrijdag mogelijk niet droog zou zijn.

En ja wel hoor. Ze hebben het toch nog aangepast. Dan had GFS toch eerder gelijk dan het ECMWF.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *