Afgelopen week zagen we al een eerste voorzichtige omslag in het weersysteem. Na vandaag is komt het volgende om de hoek kijken. De temperatuur zakt naar normale waarden.

De wind kiest de westhoek, dit gestuurd door een lage drukgebied ,zie hieronder.

We zien dat er wat regen komt rond 24.00 vanavond / vannacht. En eigenlijk is dit laag een touch & go want snel komt er een hoog aan vanuit het zuidwesten. En dit verraad ook eigenlijk als de windrichting.

Het noorden zou wat meer neerslag kunnen krijgen. Toch valt het allemaal wel mee.

We zien dus vanuit het zuidwesten als de invloed van een Azorenhoog komen. Dan moet je in Zeeland zijn voor het eerste mooie weer.

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=1&run=0&time=72&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6#mapref

En eigenlijk blijft Nederland rond de 1015 hPh zwerven.

We zien dus dat we opgesloten liggen tussen wat lage drukgebieden en gevoelig voor wat regen. Donderdag vanaf 18.00 krijgen we de meeste regen. Overdag kan het her en der nog meevallen.

Op de langere termijn, maar dat is nog niet zo betrouwbaar geeft GFS de zomer vanaf 2 juli geen beste impuls. Nederland heeft dat een reus van een vervelend lage drukgebied liggen.

Als dit uitkomt, dan zullen natte dagen troef zijn. Dus dit is iets om in de gaten te houden als het uitkomt.

Daarom sluit dit weerbericht best wel aan bij mijn vorig weerbericht, zie hier. https://spyfromthesky.nl/weerbericht/verandering-van-het-weersysteem

De stabiliteit van langer droger weer kunnen we nog niet zien. En als we inzoomen bij de Bilt en nemen wat details erbij dan zien we met de temperatuur het volgende.

GFS, het Amerikaanse weersysteem geeft vanaf 1/2 juli wel heel gematigde temperaturen aan.

Zie de gele lijn die haast een smiley vormt, maar waar vakantie vierend Nederland nog niet zo blij mee zullen zijn, maar werken Nederland en voor degene die niet zo van die warme nachten houdt, hoeft dit niet vervelend te zijn.

Kijken we nog verder met GFS, uiterst onbetrouwbaar nu, maar is niet ondenkbeeldig dat er iets van waar zal zijn, dan zal het weer nog slechter worden daarna. Eigenlijk kan je spreken dat de zomer dan van slag is.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *