Wie vandaag het journaal belasterd die kon vernemen dat er momenteel maatregelen genomen worden tegen hoogwater. Het is pompen of verzuipen.

Zie bericht van 31-10-2023 van mij waarin ik al een aanbeveling en oproep daartoe deed, zie hier.

https://spyfromthesky.nl/weerbericht/storm-onderlangs-nederland/(opent in een nieuwe tab)

Maar goed, deze site is net gestart en moet nog gevonden worden. Bovendien heb ik lang niet alle wijsheid in pacht. Waar ik wel goed in ben is in het analyseren van allerlei dingen.

En mochten nog verder het nieuws beluisterd hebben, dan wordt er ook al een lichte alarm afgegeven om onze dijken te voldoen aan een nieuwe berekening tegen 2050.

En die kosten kunnen al makkelijk 32 miljard kosten. Beste mensen, het gezegde God schiep de wereld en wij schiepen Nederland (onze vroegere bewoners opgevolgd door de geslachten).

Maar laten wij de grote onzin van de klimaat gauw aan de willigen hangen. Begin van de jaartelling na christus trok men ook al met grote legers met grote dieren over de alpen.

Dat zou echt niet gegaan zijn als het toen ook niet warmer was. We kunnen daarom ook maar beter het geld dat gereserveerd is vanwege de nieuwe religie ‘klimaat’ beter besteden om de dijken te versterken en nog beter een nieuwe kustlijn extra in zee gaan maken.

We moeten ook onze kinderen er niet mee belasten in het nieuws op school. Een kind moet met andere dingen bezig zijn, dan bang en angst te hebben voor het klimaat.

Ik vind het geestelijke verkrachting om een schuld of verantwoordelijkheidsgevoel te geven.

Helderse Zeewering afgekeurd, dijkversterking nodig

Helderse Zeewering afgekeurd, dijkversterking nodig

https://www.hhnk.nl/hoeveelheid-regen-is-ongekend

Hoeveelheid regen is ongekend.

Maar ik schreef al in oktober dat we minimaal twee weken depressietreinen kunnen krijgen en ook daarna was niet heel echt optimistisch over een droge periode.

Maar ik begrijp de waterschappen wel. Het valt ook niet mee om de juiste beslissing te nemen. We moeten ermee dealen.

Klimaat is een niet direct begrijpbare object waarin je direct iets op kunt uitvoeren of verwachten dat het op langere termijn überhaupt iets zou opleveren.

Maak het concreter en waar we direct allemaal wat aan hebben. Wat te denken over milieu., onze gezondheid. Willen we dit eigenlijk allemaal niet? Het antwoord is inderdaad, dit willen we allemaal niet.

De machthebbers die de regie in handen hebben van het geld, de machthebbers van de grote bedrijven, die willen dit helemaal niet. Vanuit de machtige lobby is helaas onze politiek voor gezwicht. Althans vaak de kopstukken die niet dienend zijn voor de Nederlander.

Maar over milieu dat we direct er wat aan kunnen doen, daar hoor je erg weinig over. Dit is wel aan kinderen nog over te brengen.

Winterbespreking

Qua signalen van afkoeling vanaf 17 november komt nog een keer voor bij een GFS run. De ECMWF liet het afweten.

Maar GFS wil er per run er som voor gaan. Run GFS 12 op 08-11-2023

Een paar dagen later zien we in die berekening.

Ja, toch even om van te dromen. Maar let op! Het is een berekening. Ik zou zeggen een signaal. Hecht er niet te veel betrouwbaarheid aan omdat het winterweer naar mijn mening veel moeilijker te berekenen valt voor de computers.

Berekening sneeuwtapijt Ventusky

https://www.ventusky.com/?p=53.3;25.3;3&l=snow&t=20231122/1200

Willen we winter kunnen krijgen, dan moet er wel eerst winter worden opgebouwd. Als dit gepaard gaat met een sneeuwtapijt dat grote delen van Europa kan veroveren, dan hebben we een basis.

Als laatste bericht. We zijn nu virtueel gemiddeld warmer dan vorig jaar. Virtueel omdat november mogelijk nog kouder zou kunnen worden en die 8,1 mogelijk (flink) lager worden met geluk als GFS zou uitkomen.

Virtueel omdat vanaf 9 november alles schattingen zijn.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *