De lente lijkt vanaf zondag 16 april 12.00 een beetje op gang te komen. De nachten zullen ook nog 3 dagen vanaf 16 april fris verlopen, maar we komen onder de invloed van een hoge druk gebied te liggen.

Het begint zo.

Het KNMI is al meteen optimistisch en geeft volgende week dinsdag al 20 graden op. Nou, dat wil ik nog wel zien. Ik zie niet direct aan het GFS model zulke temperaturen behalen, dus ik vermoed dat het KNMI zich baseert op het Europese weer computersysteem.

In deze periode maakt het voor de temperatuur een groot verschil waar de wind vandaag komt. Ik denk dat we dan tot volgende week vrijdag 21 april het redelijk droog kunnen houden met vrijdag temperaturen die zeker de 20 graden kunnen aantikken.

Nemen we de Oper van de Bilt op 2 meter hoogte.

https://wetterzentrale.de/nl/show_diagrams.php?geoid=91343&model=gfs&var=5&run=12&lid=ENS&bw=1

Zie bovenstaande link en grafiek dat volgens GFS de 20 graden bijna al worden aangetikt. Het KNMI is veel positiever qua hogere temperatuur omdat ze niet van GFS uitgaan.

Voor de fruittelers ziet het de rest van de maand best goed uit. Er zijn geen nachtvorsten berekend, ook geen grondvorst op klomphoogte, dus de bloesems kunnen zich goed ontwikkelen.

Nu maar hopen dat de bijen er talrijk zullen zijn om ons zo hoog broodnodige voedsel te kunnen voorzien door middel van bestuiving.

In feite valt het dus nog redelijk mee de wisselvalligheid na Pasen. We hebben ook best wel geluk dat de meeste regen viel terwijl we sliepen. Zie vorig bericht hier. https://spyfromthesky.nl/weerbericht/wisselvalligheid-troef-na-pasen-2023

om nog eens het bericht te lezen van de wisselvalligheid.

Morgen 13 april 2023 krijgen we aardig wat wind. Daarna wordt het een stuk rustiger.

Kijken we heel ver vooruit naar Koningsdag, eigen nog te ver weg, dan lijkt het een redelijk droge dag te worden. De temperaturen zullen gematigd zijn, ongeveer bijna normaal.

Maar we zullen natuurlijk nog eens inzoomen op Koningsdag en de april/mei vakantie.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *