Om maar met de deur in huis vallen. De temperatuur deze week komt aardig uit met mijn vorig bericht. Het KNMI heeft dit ook al veranderd omdat het Europese computer systeem is bijgedraaid.

De relatieve droogte hebben we deze week. Een kanttekening is a.s. donderdag. Onder het hoog ontwikkelt zich een mini laag. Voldoende om onze lage landen te voorzien van nattigheid.

Hieronder zien we de boosdoener.

Wat ongewoon aan dit kleine lage druk gebied is, is dat het niet vanuit het westen binnenkomt, maar vanuit het oosten. En dat gebeurt gewoon niet vaak.

Het scheelde niet veel of we zaten in een soort van sandwich van een kleine laag uit het oosten en een laag vanuit het westen. Zie hier onder, dat bijna vrijdag avond zou afspelen.

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=4&run=12&time=102&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6#mapref

Na aanstaande weekend dat ook niet droog zal verlopen, komt in de week dat we vrij zijn, men noemt het voorjaarsvakantie of zo, eerst een westelijke buienlijn aan die naderhand draait naar het noorden, dus een noordwestelijke stroming.

Ik beloofde de vorige keer wat in te zoomen op Koningsweer, zie vorig bericht.

https://spyfromthesky.nl/weerbericht/lente-lijkt-wat-op-gang-te-komen/(opent in een nieuwe tab)

Ik had het trouwens goed over de temperaturen die gematigd zouden zijn richting normaal, maar helaas moet ik nu bekennen met de wijsheid van de weerkaarten van nu, dat het nog wat kouder uit zal pakken.

Ik noem zoiets, het zal geen officiële weer terminologie wezen, in deze periode een koude ‘put’ laag.

Hoewel volgende week dinsdag nog ver weg lijkt en 7 dagen natuurlijk buiten de betrouwbare termijn ligt, moeten we dit toch ernstig monitoren.

Koningsdag op 27 april ziet er momenteel nog niet goed uit. Nog steeds die koude put en lage temperaturen met ook nattigheid.

Ook is te monitoren of er geen koude nachten komen. Want het wordt eerder kouder dan warmer.

Let wel! Bovenstaand bericht is gebaseerd op het GFS computer systeem.

Om het nog maar gekker te maken? Zou 25 april koud genoeg worden als er nattigheid valt en dit zal veel zijn dat we nog flarden van natte sneeuw meemaken?

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *