Ja, de nacht van 17 op 18 april werd een koude nacht voor fruittelers. Om 22.30 vroor het aan de grond in Groningen al 3,5 graad. En dat betekent een koude nacht was het voor fruittelers.

Zie mijn bericht al van 10 april waarin die mogelijkheden aangaf.

https://spyfromthesky.nl/weerbericht/zondag-wordt-het-al-gevoelig-frisser/(opent in een nieuwe tab)

Het lijkt erop dat nu toch de EERSTE KAMER overstag is gegaan om Groningen definitief te stoppen met gaswinning, we een langer koudere periode tegemoet gaan.

We moeten het niet meer van deze maand april hebben. Eigenlijk was het als het wat maanden geleden was een diep winterse setting qua weerkaarten.

De Alpenlanden beleven een heropleving van veel sneeuw tot lager hoogtes. Neem iets vanaf 1000 meter en je gebakken. Ja, nog even twee weken goede sneeuw.

April doet was hij wilt luidt het gezegde. Klopt aardig. Zuidenwind, aardig warm. Noordenwind, gewoon koud.

En ja, ik zal niet teveel ingaan op de opwarming van de aarde, een normaal natuurlijk verloopt, of ook heeft dit te maken dat steeds meer landen het weer en de regen naar hun hand willen zetten.

Denk maar in het nieuws van de hoeveelheden regen in Dubai!

Het weer beïnvloeden als Geo-wapen zal de Amerikanen ook niet vreemd zijn. We zullen het project HAARP maar achterwegen laten. Maar al voor 20 jaar geleden kreeg ik er notie van.

Je wordt dan meteen weggezet als ‘wappie’.

Maar het lijkt erop dat de fruittelers zich wel kunnen opmaken voor maatregelen.

Fruittelers opgepast voor erg koud weer.

https://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen-en-verwachtingen/weer-en-klimaatpluim

Dit liegt er niet om. Wordt al zondagavond overwerk om de bomen te beschermen. Dit lijkt er heftig uit te zien. Maandag op dinsdag lijkt ook ‘killing’ koud voor de fruitbomen.

Kijk eens naar onderstaand kaartje:

Situatie van zaterdag middag. Eigenlijk een winterse setting qua weerkaarten. Ja, het kan wel, maar niet in de winter.

De koude lucht rechtstreeks vanaf de polen kan maar één kant op. Naar het zuiden. En het wordt niet veel opgewarmd door het water.

Deze situatie kan tot en met 26 april aanhouden. Daarna wordt het teveel onzeker, maar geen signalen voor het warmer weer. Wellicht wat minder koud.

Tegen mei aan dan pas mogelijk wat warmer. Nee, degene die nu vakantie krijgen, krijgen het niet zo warm.

Europa duikelt in de kou. Alpen volop in de sneeuw.

Ja, we zitten al in de 2e helft van april. Europa en de alpen een week in de kou. Vanuit Rusland lijkt het hogerop wat later in de maand overdag goed op te warmen.

En ja, mochten in de Lage Landen de temperaturen gaan stijgen, dan krijgen we in een korte tijd een omslag van koud naar warm. Echt wennen doen we er niet aan.

Wellicht nog zondag ochtend nog een kansje in de Limburgse heuvels wat (natte) sneeuw. Ach, waarom ook niet. Natuurkundig is het allemaal gewoon mogelijk.

Zie pijltje op een dun laagje sneeuw. Lijkt toch zuidelijk Limburg dunkt mij. Het is een berekening. Wachten maar of het zo is en of het nog het nieuws zou halen.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *