Weerbericht geldig vanaf 31-01-2023

GFS run produceert een te gekke run tussendoor. Eigenlijk nauwelijks voor te stellen, maar omdat GFS regelmatig op de langere termijn daarvoor gaat, wil ik de kans geven dat er ergens een waarheid in zit verhogen van 15% naar 20%. Of is het wellicht al een dikke 25%?

Een echte schaatsrun van GFS vanaf 06-02-2023

We kunnen er niet omheen om de te mooie plaatjes te laten zien. Natuurlijk nog niet betrouwbaar, maar de datum komt steeds dichter bij. Een echte schaatsrun in wording?

Wat een juweel eigenlijk. Wat een krachtig Scandinavisch hoge druk gebied.
De dauwpunt temperaturen duikelen omlaag.

Kijken we wat verder vooruit, dan zien we:

Als we dit zien dan is de ligging nog gunstiger. Nu kan er wat meer oosten wind doorkomen. Beter kunnen we het eigenlijk niet hebben. Is dit een droom die uit elkaar zal spatten? Duimen maar voor wie een schaatsliefhebber is.

En de koek houdt niet op. De run had zeker in deze denkbeeldige kou zeker een week aan. Het kan nog hoor in februari op wat natuurijs, zeker in vijvers, sloten en plassen.

Je wordt er stil van eigenlijk. Wanneer zal het KNMI er ook in gaan geloven. Maar ja, ze houden over het algemeen geen GFS aan en het KNMI als gerenommeerd instituut gaat vaak voor de zekerheid op korte termijn.

https://www.wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=10&time=300&run=12&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6

Als de dauwpunt temperaturen zo omlaag gaan, dan wil ik de werking van al die warmtepompen nog wel eens zien. Het zal toch geen weeralarm voor warmtepompen kunnen worden?

Als afsluiter nog een laatste plaatje:

Het lijkt in ieder geval op de wat langere termijn wat droger en flink kouder te worden. Of het zo zal zijn als in deze run is natuurlijk afwachten. Wat ik hier wil beschrijven is een tendens, zie ook hier https://spyfromthesky.nl/weerbericht/winterverwachting-vanaf-26-01-2023/(opent in een nieuwe tab)

We gaan het zien of deze winter nog energie heeft.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *