Ja, een paar dagen droog weer zal worden opgevolgd door een wisselvallige periode. En nu staat op het programma “kortste dag met zware storm?” op het programma.

De boosdoener is een lage drukgebied met lijnen die dicht bij elkaar liggen.

Staat dit begin van de nacht en ochtend vooral op het programma?

Het staat op de kaarten, dus het kan uitkomen. Aan de ene kant is 22 december nog te ver weg. In deze periode zouden de verwachting waarin de dingen zeker zijn wellicht even moeten beperken tot 3 dagen.

Het neemt wel wat frisse lucht mee. Nee, geen vorstperiode of zo, maar wat nattigheid. En hoe lang duurt die nattigheid en wat voor soort nattigheid?

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=10&time=264&run=12&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6

De temperaturen zouden kunnen uitnodigen voor wat sneeuwkansjes.

En uiteindelijk moet toch ook Nederland eraan geloven aan een nog warmer jaar gemiddeld dan vorig jaar. Dit geldt niet voor heel Nederland, voor de noordelijke provincies geldt dit niet, maar voor de Bilt weer wel.

Recordjaar warmte toch ook in Nederland.

https://weerstatistieken.nl/

We zitten nog in een wat warmere fase. Hoe lang gaat dit nog door? We moeten het met de feiten doen en niets wijst er nog op dat we in een koudere fase terecht gaan komen.

De boven luchten op 1500 meter hoogte in Nederland zijn op Kerstavond wel laag.

Ja, dan moeten we in Nederland dan toch maar een berg gaan bouwen.

https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/4043891/die-berg-komt-er-echt

Kortste dag met zware storm? Ok, dat dit erin, maar daarna. Kansen op sneeuwbuitjes?

Limburg lijkt de meeste kans momenteel te hebben.

Bovenstaande beschrijving is gebaseerd op GFS.

Wateroverlast rond 22 december?

Neem ik het ECMWF dan lijkt de storm wel 1½ dag te duren.

Vergeet ook niet dat er heel veel smeltwater komt vanuit de bergen om in alles onder de 2000 meter zo een beetje wegsmelt.

En de rivieren voeren veel aan én een mogelijk storm. Nee, in Friesland hoeft het water niet stil gelegd te worden wegens een vorstperiode en kansen om ijsvorming te bevorderen.

Nee, het wordt weer pompen en pompen.

De sneeuwkansjes zijn niet toegenomen sinds mijn laatste posting van 11 december. Wel iets betrouwbaarder omdat we dichter bij de datum komen. Zie hier voor mijn vorige posting.

https://spyfromthesky.nl/weerbericht/temperaturen-niemandsland/(opent in een nieuwe tab)

En ja, de Alpen, de bergen. Op hoogte boven de 2000 meter zal je wel goed zitten. Voor Kerst gaat er nog meer af dan dat er bij komt. Maar goed, dat is nu nog te vroeg om dit definitief neer te zetten.

De runs worden niet echt beter.

Kerstvakantie op de creatieve tour? Mocht er alleen maar regen vallen in plaats van sneeuw, dan zijn spelletjes gezamenlijk doen een leuke bezigheid. Of je gaat eens proberen te schilderen.

Ga op zoek naar oude foto’s, zoek oude winterse foto’s op. Digitaliseer ze, verbeter ze door de AI technologie en zijn ze zwart wit, laat ze kleuren.

Ja, hoe de winters vroeger waren.

Bovenstaande leuke kleine spelletjes kan je als schaatsliefhebber of ook als niet schaatsliefhebber doen. En ja een spelletje doen zoals deze twee met mogelijk een wit tapijt buiten, zal het hem helemaal doen.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *