We krijgen kans op nachtvorst. Onzeker is of de dauwpunttemperaturen ook veel lager uitpakken, maar het lijkt mee te vallen. In het oosten, midden en noorden van het land kan het een graadje vorst meer zijn. Dat voor wat betreft de Koningsnacht. We zullen verder voor Rotterdam de Koningsdag bespreken.

Voor Rotterdam valt de nacht van Koningsdag mogelijk mee. Een graadje vorst zit er in. Veel is afhankelijk of het vannacht helder blijft en de wind wegvalt.

Als ik de kaarten bekijk, dan kan het mogelijk nog wat lager uitvallen. Voor de zekerheid zet onder mijn appelboompje waar al veel bloesem aan zit een 5 -tal grote waxine lichtjes in een potje. Je moet wat tenslotte.

Kijken we naar de kaart die heel kort op de dag de temperatuur voorspelt, dan zien we:

De temperaturen zullen van 03:00 uur in de nacht op zijn koudst liggen.

De hoge bewolking zal vanavond rond 21:00 uur het land langzaam verlaten en later in de nacht komt vanuit het zuidwesten nieuwe hoge bewolking aan. En dan is het ergste geweken.

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=15&model=har&var=12&run=12&time=15&lid=OP&h=0&mv=0&tr=3#mapref

We zitten nog onder een rugje dat een hoge druk gebied dat zich op dit moment zich vormt. Morgen heb je een hele kleine kans op een verdwaald buitje bij de oosterse Waddeneilanden.

Het blijft dus droog tot morgenavond 21:00. De activiteiten van opruimen lijkt mij daardoor ook verstandig om dit tijdig te doen. We gaan het waarschijnlijk niet, zeker in het westen, niet droog houden tot middernacht.

Mocht er vuurwerk afgestoken worden als dit nog mag in onze klimaatcultuur, dan zou ik dat toen als het net donker wordt. Dan houd je het nog droog.

In één van mijn vorige berichten van “lente lijkt op gang te komen”, daarin schetste ik dat de 20 graden die het KNMI toen voorzien had, mij niet erg waarschijnlijk leek. Ook schreef ik over Koningsdag dat het droog zou verlopen met gematigde temperaturen, zie hier.https://spyfromthesky.nl/weerbericht/lente-lijkt-wat-op-gang-te-komen/(opent in een nieuwe tab)

En als ik nu speur naar een 20 graden grens, dan zie ik dit nog niet voor 4 mei ontstaan of het moet toevallig even in Zuid Limburg heel even het geval zijn.

De temperatuur overdag op Koningsdag en dan met name Rotterdam. Het zou iets meer dan 13 graden kunnen worden, maar als de Koning met zijn programma gereed is, dan mogen we blij zijn dat we de 12 graden gehaald hebben.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *