We krijgen na vandaag gematigde temperaturen. Het is wel zo dat het echte koude voorlopig uit de lucht is en geen koude nachten meer zullen zijn.

Kijken we naar standvastig weer dan zien we aan de luchtdruk het volgende:

https://wetterzentrale.de/nl/show_diagrams.php?geoid=155727&model=gfs&var=23&run=12&lid=ENS&bw=1

Dat houdt dus niet echt over. Als deze vooruitzichten uitkomen dan wordt het rond 10 mei even geen pretje. Ook zondag 7 mei levert al wat nattigheid op. Geen echt stabiel lenteweer.

Elke dag wel neerslagmomenten.

Gisteren was er een hosanna stemming om het bereiken van de 20 graden grens voor de Bilt. Het werd zelf tegen de 22 graden. Maar dat was verder in de middag.

En zo wordt door het KNMI bepaalt wat het daggemiddelde was over Nederland. De Bilt voor alles. Maar neem je het noorden van het land, dan wachten ze met smart op een eerste 20 graden die ze voorlopig nog niet te zien krijgen.

Zie voor een eerder bericht in de analyse dat er voorlopig in zit (zat). https://spyfromthesky.nl/weerbericht/geen-20-graden-te-ontdekken-t-m-10-mei-2023/

Het was toch eenmaal zo dat meer wat meer warmte omhoog vanuit het zuiden mee was komen, dan een paar dagen eerder berekend was. In Maastricht werd het zelfs 24 graden. Maar op de waddeneilanden met 14 of 15 graden was het wel gedaan.

Kortom, neem je voor heel het land een gemiddelde, dan zal de 20 graden grens amper gehaald zijn!

Op 10 mei ligt er weer een relatieve koude put over ons land. Niet echt koud in de zin van hele lage temperaturen omdat we inmiddels te ver in de tijd zitten over nog echte koude.

We kunnen hierboven zien de put depressie op 10 mei. Het voordeel blijft natuurlijk dat we gewoon kunnen slapen zonder warme nachten. We hebben weinig koelmiddelen nodig om de temperatuur laag te houden. En dat is toch ook een voordeel.

De wind blijft de eerste 5 dagen redelijk rustig. Het worden geen topdagen voor de zonnepaneelhouders. Het valt voor het eerst sinds vele jaren tegen met de zon opbrengsten tot nu toe.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *