Om maar met de deur in huis te vallen over het weer op de wat langere termijn, dan komt er nog geen echt 20 graden in zich voor de eerste 10 dagen van mei 2023.

En daarmee komen we toch op een wel redelijk unieke situatie in de cultus van de opwarming van de aarde. Ik denk dat vele mensen er geen moeite mee hebben als het een lekkere 20 graden plus zou worden.

Echter een jasje blijft eerder bij de hand dan zonder jas. En waarom zouden we niet wat meer opwarming kunnen omarmen. Lekker weer toch als we eens boven de 20 graden geraken?

https://wetterzentrale.de/nl/show_diagrams.php?geoid=155727&model=gfs&var=10&run=12&lid=ENS&bw

Het wilt maar niet lukken met de 20 graden grens voor de Bilt. Toch wie vandaag buiten was op 30 april 2023 voor een lekkere wandeling, die zal dit als lekker wandelweer ervaren hebben.

Hert goede nieuws is wellicht dat het niet zo hard waait, het slechtere nieuws is dat we vandaag het beste weer gehad hebben van de nieuwe week.

Kijken we terug naar het maandgemiddelde van april dan zien we:

https://weerstatistieken.nl/

We zien dus dat april kouder is verlopen dan gemiddeld. En het is de 1e maand van dit jaar dat wat kouder uitvalt. Wie goed kijkt naar de eerste 4 maanden, dan zien we het langzaam kouder worden, dat wil zeggen ieder maand steeds dichter naar het normale.

Is dit een tendens, toeval of iets anders? Het kan alle kanten opgaan en er valt niets van te zeggen! Bepalend is natuurlijk in welke hoek de wind zit. Maar toch heeft ook de wind een bepaalde bron. In Scandinavië is het een goede winter geweest en daar zijn de gletsjers gegroeid.

In een veel eerder bericht “speuren naar lente weer”, zie hier:

https://spyfromthesky.nl/weerbericht/krijgen-we-snertweer-in-de-voorjaarsvakantie/(opent in een nieuwe tab)

Daar zag ik geen 20 graden in het verschiet. En deze week hebben we nog relatieve hoge druk, maar vanaf volgende weekend wordt het alleen maar slechter. En meer kans op lage druk en zeer gematigde temperaturen.

Het voordeel is dat het goed werkweer is. De nachten zijn niet te warm, dus goed genoeg om lekker te slapen.

Toch is het belangrijk om als de zon schijnt dit zoveel mogelijk te pakken voor wie veel binnen zit. Het is tot op heden geen topjaar met de zonnepanelen. Dat kan ook eens gebeuren na zoveel zonnige jaren.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn op het bereiken van de 20 graden zal ik weer een bericht schrijven.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *