Er lijkt sprake te zijn vanaf 9 augustus van wat herstel, enig herstel zomerweer vanaf 09-08-2023.

Maar die periode lijkt een 5 tal dagen nu bekeken te hebben te duren. Gelukkig kan dit nog veranderen en verbeteren. Ik zie alleen op de wat te langere termijn vanaf GFS geen stabiliteit nog ontstaan.

Terwijl het noorden nog afscheid mogelijk neemt op 9 augustus, zal het zuiden als eerste merken van enig herstel. Het herstel zit het alleen nog maar in dat de druk wat hoger komt.

We zien nog in het noorden een staartje wegtrekken met regen waarnaar er verbetering komt.

Op 10 augustus is er even een hoge drukgebied dat je even wilt vasthouden, maar vanaf 11 augustus gaat het alweer slepen.

https://wetterzentrale.de/nl/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=1&run=12&time=216&lid=OP&h=0&mv=0&tr=6#mapref

We zien het hoog al naar snel richting het oosten afvlakken en dan zitten we op de rand van nog wat hoge druk, maar het sleept zie de lijn van de stroming.

In dit soort situatie zit je in Limburg er wat beter bij over het algemeen.

In mijn vorig bericht schreef ik mogelijke verbetering rond 10 augustus. De dag erna zag ik dat ook het KNMI die dag zelfs benoemde. En dat is redelijk nieuw. Vroeger deden ze niet snel van zulke uitspraken op de wat langere termijn.

En eigenlijk juich ik het wel toe. Ze moeten wel mee veranderen in de berichtgevingen. Er is mogelijk wat meer behoeft om wat langer vooruit te plannen.

Zie hier voor mijn vorig bericht. https://spyfromthesky.nl/weerbericht/weerbericht-opgesteld-31-07-2023

Engeland blijft eigenlijk al die tijd onder vuur te liggen van de depressies. En omdat dit zo dicht bij blijft bij het vaste continent Europa, laat het vanaf 15 augustus in deze verre vooruit berekeningen van GFS dit ook landen in Nederland.

Situatie GFS vanaf 15 augustus, zie hierboven.

De temperatuur komt vanaf 10 augustus was ruimer in de 20 graden te liggen.

We gaan het zien en volgen de ontwikkelingen. Persoonlijk zou ik al blij zijn in augustus als het eens 4 dagen echt droog zou blijven.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *