Een kleine vorstperiode in wording?

Om maar meteen met de deur in huis vallen, laten we de oper zien.

En later geven de kaarten mogelijk nog zoiets op, maar dan zitten we in maart.

https://www.wetterzentrale.de/nl/show_diagrams.php?geoid=155727&model=gfs&var=10&run=12&lid=ENS&bw=1

Als we dan een uitstapje maken naar 5 maart, dat natuurlijk veel te ver weg is voor betrouwbaarheid, dan tovert GFS de volgende kaart.

Ach, zo zou je dit in januari zien of begin februari, maar in maart weten we dat dit plagerig koud kan zijn. Kijk hier voor een eerdere analyse. https://spyfromthesky.nl/weerbericht/weer-bericht-vanaf-14-02-2023-geldig/(opent in een nieuwe tab)

Kan zoiets in maart? De mens is vergeetachtig, maar laat in maart van 2013 werd er langs de randen van het schildmeer geschaatst. Dat voorjaar was bijzonder (lang) koud.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/119442/inwoner-van-overschild-schaatst-op-het-schildmeer

Er moet wel gezegd worden dat het Europese model en dus ook het KNMI het minder koud voorstelt, maar toch zeker wel minimaal een aantal nachtvorsten.

Morgen 22 februari 2023 zal over het algemeen droog verlopen. In het oosten wat meer kans op een beetje gespetter. Tegen de avond, vanaf 20.00 uur kan er wat meer neerslag het land binnenkomen, maar over het algemeen blijft het droog.

Er zal over het algemeen de hele dag we hoge bewolking blijven hangen. En nu beleven we dag 6 op rij zonder zon, terwijl het KNMI toch wel ergens wat zon had beloofd.

Tijd voor een extra vitamine D om dat te compenseren.

Als extra uitsmijter wellicht sneeuw rond 9 maart.

Natuurlijk niet betrouwbaar, maar zeg nooit nooit. Wie wil er nu geen pak sneeuw hebben om het gevoel van de winter te kunnen afsluiten? Wie weet vanaf 6 maart al wat kansen.

De winterbanden kunnen toch nog maar beter even een paar weekjes erom blijven zitten. Altijd veilig, ook al is dit niet verplicht in Nederland. Een ieder die zich om veiligheid bekommert, die zal toch winterbanden omdoen.

Categorieën: Weerbericht

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *