Er heerst crisissfeer rondom de huidige regeringspartijen. Dit met betrekking tot nieuwe asiel maatregelingen. Gaat hij of gaat hij niet?

Een zo lijkende op het eerst een vreemde titel. Maar ik bedoel natuurlijk Mark Rutte. Inmiddels heeft hij het record van de langst zittende minister in missionaire staat wel bereikt.

Dit laatste had ik al een keer geschreven of dit een mogelijkheid was van Mark Rutte waarom hij nog verder wilde gaan. Vorig jaar was hij al de langst regerende minister, maar dit kwam doordat 9 maanden het kabinet demissionair was geweest.

Inmiddels vandaag 07-07-2023 heeft Ruttes Powerplay, zijn kaarten hoog ingezet, bakzeil gehaald. Op deze wijze bereikt Rutte ook de langs zitten demissionaire status van minister, dus aan recordjacht hoeft Rutte niet meer te gaan.

De timing zo vlak voor de zomerreces om het kabinet te laten vallen, althans het risico met zijn hoog (bluf) spel, was zeer reëel, is opvallend en mogelijk tactisch en strategisch ingegeven door de VVD Haviken.

Zie hier in een eerder bericht over Ruttes mogelijke Houdini act.

https://spyfromthesky.nl/politiek-nederland-en-beschouwingen-over-de-politiek/provinciale-staten-verkiezingen-2023/(opent in een nieuwe tab)

Toen schreef ik dat Rutte het kabinet net na de zomerreces zou willen rekken, maar toch is dit niet gebeurd. Wellicht ligt de grondslag mogelijk in de hoop dat Rutte ook nog een Rutte V kabinet kan vormen.

En toch moeten we van het denken af dat we Rutte meenemen. Ook de VVD zou over zijn eigen Peter-Pan-Rutte schaduw moeten springen en een andere leider aanstellen.

Alleen dit zou Rutte kunnen stoppen, want de VVD Haviken zullen ongetwijfeld in politiek verdeeld Nederland de kansen hebben ingeschat dat Rutte wat meer over rechts zouden kunnen gaan.

In die zin moet ik zeggen dat als BBB de grootste partij zou worden dat ze best wel minister wilder worden, maar het buitenland zou overlaten aan een minister van buitenlandse zaken.

Het Leidsch Dagblad had goed gezien dat het kabinet in 2023 zou vallen. Alleen niet om de reden die ze dachten en schreven, zier hier.

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20210211_37856927?utm_source=duckduckgo.com&utm_medium=referral&utm_content=/

Als een kabinet valt dan wordt vaak het huwelijk als beeld erbij gehaald. Nu wordt het ingedeeld als een huwelijk zonder liefde.

Een tegenreactie van mij op dit thema is wat ironisch dat de partijen dan geen daad bij het woord deden in hun huwelijk zonder liefde.

De strategie van vallen en nieuwe verkiezingen betekent dat er weer late verkiezingen zijn en dan de vorming van een nieuw kabinet ook lang op zich laat wachten.

Waarom kunnen we gewoon niet zorgen dat voor de herfstvakantie gewoon verkiezingen zijn of in de herfstvakantie zelf! Immer men ook ook eerder schriftelijk stemmen voor degene die een weekje weg gaan.

Gaat de VVD met de nieuwe verkiezingen over links of over rechts.

Bovenstaande afbeelding, bron Maurice de Hond.

De vraag die nu eerder gesteld kan worden. Komt Rutte terug in een Rutte 5 kabinet?

Bijna vriend en vijand zijn het er over eens dat hij nu de eer aan zich zelf moet houden. Dan ben ik benieuwd met welk mooi Europees baantje hij verder gaat. Of gaat hij zoals hijzelf eerder had aangegeven terug naar het lesgeven.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *