Waarom een artikel over BBB?

Nou, de ontwikkelingen die vandaag bekend zijn gemaakt in verband met de komende verkiezingen is de aanleiding daarvoor.

Monica Keijzer was eigenlijk de enige in het CDA die kritisch was over corona. De meeloper Hoekstra, voor dat betreft een zoutzak, heeft zijn taak vervuld en mag nu een EU baantje doen.

Dat is vaak de beloning van de meelopers van de agenda.

Zoals we nog weten werd Monica Keijzer door Rutte ontslagen.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/292253/demissionair-kabinet-ontslaat-mona-keijzer-na-uitspraken-over-coronapas

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) is ontslagen vanwege de uitspraken die ze in De Telegraaf deed. Keijzer zette vraagtekens bij de invoering van het coronatoegangsbewijs: ze vroeg zich af wat het nut van het toegangsbewijs is nu er een hoge vaccinatiegraad is bereikt en de ziekenhuizen niet volstromen met coronapatiënten. Een opvallend uitspraak, aangezien Keijzer onderdeel uitmaakte van het kabinet. 

Corona

Dat Monica haar lidmaatschap had opgezegd in het CDA had ook te maken dat ze niets zag zitten in de grootste pro corona burgemeester van Nederland Hubert Bruls.

Ook Hubert Bruls voert en voerde de agenda uit. Maar als je als lezer wat links georiënteerd ben, mag je gerust klappen en weglopen van dit bericht. Je zult nooit een blauwdenker meer kunnen worden.

Je kritisch denkvermogen bezit je niet meer. Je zult klappen voor een nieuwe goeroe als Frans Timmermans.

En ja, het ziet er uit dat Rutte de boel verlaat, maar dat is nog niet gespeeld in de tijd van het demissionaire gebeuren.

Patstelling waarop Rutte gokt?!

Wellicht dat de komende verkiezingen wel in een grote patstelling terecht komen omdat partijen elkaar uitsluiten. Als rechts iets wilt met links dan zou ik naar de SP eens kijken. Daar zit wellicht nog enige nuchterheid bij.

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/09/01/ex-cdaer-mona-keijzer-is-premierskandidaat-van-bbb-a4173309

Tevens is Monica Keijzer voor de BBB dan premierskandidaat.

Persoonlijk gun ik Monica wel succes. Ze heeft zorg voor de economische ontwikkelingen en op sociaal vlak heeft ze ook wel banden en / of emotie.

Bovendien en dit mag je dan hopen als de BBB in een nieuw kabinet zou komen, dat er een halt wordt toegeroepen aan de WHO.

Er zijn verregaande ontwikkelingen van een wereldwijs BSN nummer wegens een Europees systeem dat de WHO heeft overgenomen over de het corona paspoort, zie volgende link.

https://spyfromthesky.nl/wereldvisies/snelle-opmars-van-een-wereldwijd-bsn-registratie/(opent in een nieuwe tab)

Ook bij de nieuwe partijen is te bezien wel agenda er wordt ondersteund. Hecht men meer belang aan de Nederlandse grondwet en rechten voor de burgers of levert met via andere constructies ons over aan Europese wetten of aan de VN en zijn systeem.

Verkiezingsprogramma

Punten 5 en 6 van het verkiezingsprogramma van de BBB zijn:

5. BBB wil een Constitutioneel Hof in Nederland, zoals ook al in 2018 door de Commissie Remkes is voorgesteld.

Met de oprichting van een Constitutioneel Hof kunnen burgers laten toetsen of een wet in strijd is met de Grondwet.

6. Het Constitutioneel Hof moet ook de mogelijkheid krijgen om conflicten tussen wet- en regelgeving tussen verschillende provincies te toetsen.

Ook beslist het over een correct verloop van verkiezingen en referenda en over de rechtsgeldigheid van hoge mandaten zoals die van een Kabinet of een parlementslid.

7. Artikel 120 van de Nederlandse Grondwet, dat de rechter verbiedt om de wet te toetsen aan de Grondwet wordt geschrapt.

Punt 7 kan mogelijk wel een aardige zijn. Ik neem aan dat bedoeld “om de wet te toetsen aan de (Nederlandse) grondwet”. Want dit is toch wel belangrijk.

Ik vind dat rechters in beginsel voor de burger de Nederlandse wet voorrang moet geven dan aan andere wetten die onze wetten en regels overrulen.

Referendum

In hun programma staat dat bij belangrijke besluitvorming referendum of volksraadpleging ook aan de order komt.

Hiaat PVV standpunt over corona.

Een groot hiaat van PVV is dat er nergens tot op heden een standpunt te vinden is rondom corona.

In die zin lijkt of Wilders te slapen of hij heeft de boot gemist. Ja, in de Kamer maakte hij zich alleen hard over meer handen aan het bed en om meer capaciteit.

En je zou verwachten rondom deze ontwikkelingen en met de nieuwe verkiezingen in aantocht dat hij wel een duidelijke standpunt kan hebben.

Maar de PVV heeft zich over het algemeen tegen vele maatregelen gestemd.

Verkiezingen op 22 november 2023. Een kleine twee weken voor pakjesavond. Wat zal er uit worden gepakt na de verkiezingen.

Zit een BBB er bij?


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *