De streepjescode gaat verdwijnen en loop in 2027 tegen zijn einde aan.

Op zich wel interessant, want dan zou in 2028 we volledig op de qr code overgaan.

https://www.eancodeinfo.nl/ean-code-omzetten-naar-streepjescode/

EAN code.

EAN codes, ook wel bekend als European Article Numbering codes, worden gebruikt om producten te identificeren en te volgen in de detailhandel. Deze codes bestaan uit een reeks cijfers die uniek zijn voor elk product. Een streepjescode is een grafische representatie van een EAN code die gemakkelijk kan worden gescand door een barcodelezer. In dit artikel zullen we bespreken hoe je een EAN code kunt omzetten naar een streepjescode.

EAN code GS1: De standaard voor wereldwijde productidentificatie.

De EAN code GS1 is een unieke identificatiecode die wordt gebruikt om producten wereldwijd te identificeren en te traceren. Deze code, ook wel bekend als de European Article Number (EAN), is ontwikkeld door GS1, een wereldwijde organisatie die zich richt op het standaardiseren van bedrijfsprocessen in de supply chain.

In christelijke kringen was veelal de uitleg rondom de aanstaande totale controle voorbereidingen dat de streepjescode dé impact was waarmee ze 666 konden aanduiden.

Vervolgens verbond met aan de 3x 2 uitstekende gedeeltes het getal van 666 aan.

Ook ik heb dit wel eens gedacht en aangenomen. Hoewel ik wel van mening ben dat het de acceptatie heeft vergemakkelijkt, denk ik dat er al een hoger plan en technologie er was, namelijk van de Qr-code.

Zie de volgende link waarin Corona mogelijk de afleiding was en een hoger doel diende. Namelijk het versneld invoeren van de QR code.

https://spyfromthesky.nl/wereldvisies/__trashed/

Als er een agenda rondom corona is, dan is het een aloude agenda dat al lang in werking was, is en nog zal worden. Corona is de afleiding, de controle die daardoor ontstond, het versneld overgang en invoering van de QR-code en dramatisch afnemen van de bevolking die nog met fysiek geld betaalde, dat werd wereldwijd in een grote versnelling gebracht.

Gedwongen Smartphone gebruik.

Eigenlijk niet zo verrassend dat de streepjescode gaat verdwijnen.

Natuurlijk klikt dit allemaal logisch en handig. Maar ga je het al aanvoelen. De informatie stoppen ze er wel op en als consument kan je dus weten van wat er in zit.

Let op! Dus niet meer op de verpakking, dat deden zo overigens als bewust met kleine lettertjes, maar nu kan je dit alleen nog weten, samen met de ‘buddy’, je ‘buddy’ waar je niet meer buiten kan.

Wat nu nog steeds “Smartphone” heet, dat is je leven. Eigenlijk nu al. Zonder Smartphone al bijna geen leven.

Ik schreef dit destijds al op een andere website als reactie op een bepaald artikel. Ik voorzag eind 2006 het verdere insluiten van onze vrijheid.

Elke ontwikkeling dat zogenaamd onze vrijheid beoogde rondom al die apps enz. is in feite ‘vrijheidsbeperkende’ maatregelen.

Amerika voerde de standaard in met de streepjescode.

Het was Amerika als eerste een standaard had met de streepjescode. Vanuit hier is dit wereldwijd doorgevoerd. Europa had dan een dezelfde soort van standaard als de EAN-code.

https://www.gs1.nl/over-gs1/nieuws-en-events/nieuws/2024/de-qr-code-van-gs1-klaar-voor-de-toekomst

Grote transitie.

De wereld is sinds 2011 in een grote transformatie gekomen. Noem het de grote transitie maatschappij.

Het voert te veel om in deze posting alles te benomen. Kijk naar andere onderwerpen op deze site, die er ook mee te maken hebben.

Te lezen verder valt in het artikel het volgende:

Dit gebeurt niet onder druk van wetgeving, maar het komt voort uit een gedeelde visie over de mogelijkheden die bedrijven en organisaties hebben om efficiënter te werken.”

Hoe slim toch dat er zogenaamd geen druk is van wetgeving. De wereldwijde dictatoriale maatregelen maakt het dat het gebruik van de Qr code wereldwijd door de burger als normaal werd beschouwd.

Ik denk zelfs dat in vele kerken, gemeenten en waar gelovigen bij elkaar komen, mij zelf zouden kunnen uitlachen of honen om zoiets te beweren.

Ik schrijf dit omdat ik van wat ik (vooraf) verwacht had ook achteraf ging constateren dat het zó was!

De streepjescode gaat verdwijnen.

De wereld lijkt gereed gemaakt te worden, gecontroleerd aan de hand van één persoon. De Bijbel noemt hem de antichrist.

Het VN-systeem is het systeem van de mens en door de mens bedacht. Openbaringen 13:18 wie wijsheid heeft berekenen het getal van het getal van het beest en het is gelijk aan de mens.

Mijn (laatste) visie is dat de mens zelf het systeem gereed maakt voor een nog te openbaren persoon.

Zie daarvoor vele andere artikelen op deze site.

QR betalingen.

Dan hebben het nog niet gehad over de QR betalingen. Wat heeft dit een toevlucht genomen.

Zweden is een voorbeeld hoe ook in het vervoer de QR code (gedwongen?) zijn intrede heeft gedaan.

https://www.ictbusiness.biz/analysis/transportation-spending-via-qr-codes-expected-to-triple-by-2028

Het openbaar vervoer van Stockholm heeft echter sinds 2021 QR-gebaseerde betalingen over de vervoersdiensten van de stad geaccepteerd, naast NFC-contactloos, omdat Zweden overschakelt naar een samenleving zonder geld.

https://linkpay.nu/betalen-via-qr-code/

Voordelen voor consumenten: Gemak voorop.

 • Snelheid en gemak: geen gedoe meer met het overtikken van lange rekeningnummers. Met een simpele scan is de betaling voltooid, wat tijd en moeite bespaart.
 • Veiligheid: QR-codebetalingen zijn beveiligd met moderne encryptietechnologieën. Dit maakt het voor fraudeurs moeilijker om gevoelige informatie te onderscheppen.
 • Mobiel gebruiksgemak: consumenten hebben hun smartphones altijd bij de hand. QR-codebetalingen stellen hen in staat om overal en altijd transacties uit te voeren.

Juist ja, een aanname, hoezo dan, zegt de wet hier iets over? Moet een consument zonder “Smartphone” ook niet beschermd worden? Consumenten hebben hun smartphones altijd bij de hand staat er dan.

Wat nu nog steeds “Smartphone” heet, dat is je leven. Eigenlijk nu al. Zonder Smartphone al bijna geen leven.

De toekomst van betalen via QR-code.

Naarmate QR-codebetalingen aan populariteit winnen, is het aannemelijk dat de technologie verder zal evolueren. Mogelijkheden zoals het toevoegen van biometrische authenticatie, uitgebreidere integratie in wearables en verdere samenwerkingen tussen verschillende betalingsproviders liggen in het verschiet.

QR code steeds meer gebruik voor biometrische authenticatie.

Bovenstaand item, de relatie QR code en biometrische gaat samensmelten. Dit onder de noemer van een extra beveiligingslaag.

Wordt eventueel nog vervolgd.

 • rijbewijs
 • paspoort en id
 • ziekenhuizen
 • vervoer
 • betalingsverkeer
 • alle goederen wereldwijd

Gemak dient de mens. Een systeem van de mens. Het systeem dat onderdeel is van een veel grote systeem.

Streepjescode gaat verdwijnen. Dat lag eigenlijk al voor de hand.

Toekomstige ontwikkelingen QR-codes.

https://www.sixsigma.nl/artikelen/wat-is-augmented-reality/

Als we het hebben over de toekomstige ontwikkelingen QR-codes, dan denk dat ik over een 3 à 4 jaar zullen gaan.

 • integratie augmented reality (AR) technologie
 • interactieve AR-ervaringen te creëren.
 • gebruik van dynamische QR-codes (dynamische codes worden gewijzigd nadat ze zijn gemaakt)
 • gemakkelijker om gepersonaliseerde ervaringen te bieden (het zien van een beeld en het beeld komt tot leven en spreekt, zie verder hieronder).
 • gebruik van biometrische gegevens in combinatie met QR-codes voor authenticatie en beveiligingstoepassingen (bankwezen, gezonheidszorg enz.)
 • Integratie van QR-codes in augmented reality (AR) technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor interactieve AR-ervaringen

Wat is https://www.sixsigma.nl/artikelen/wat-is-augmented-reality?

https://www.sixsigma.nl/artikelen/wat-is-augmented-reality/

Natuurlijk heeft elke technologie mogelijkheden en op zich kan het goede bedoelingen hebben. Denk maar aan technologie waarmee de chirurgen veel beter kunnen opereren.

Pokémon is al een oud voorbeeld hoe vooral jongen kinderen al voorbereid zijn op AR.

Op enig moment, voor enige reden, kan men de mensen iets laten zien. Waaraan moeten we dan denken?

Augmented Reality, Virtual Reality, Mixed Reality?

Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en Mixed Reality (MR). Steeds vaker komen deze termen voorbij, maar wat is nu precies het verschil? Door het gebruik van een AR-toepassing, bijvoorbeeld een App op je telefoon, voeg je informatie toe aan de ‘echte’ wereld. Wat je ziet is dus een een combinatie van de echte wereld, verrijkt met virtuele elementen.

Mixed Reality, dit is een combinatie van VR en AR.

Je kunt ook een Hololens aanschaffen in combinatie met AR.

Een Hololens is e en ergonomisch, niet-gebonden, zelfstandig holografisch apparaat met bedrijfsklare toepassingen om de nauwkeurigheid en output van gebruikers te verhogen.

https://www.microsoft.com/nl-nl/hololens

En die informatie kan een denkbeeldige laag zijn die we kunnen waarnemen. Neem eens aandacht voor de groene tekst en de groene tekst hier verder vanuit de Bijbel.

De Bijbel spreekt in Openbaringen 13 dat er ook een beest op komt uit de aarde.

https://herzienestatenvertaling.nl/teksten/openbaring/13

Het beest dat uit de aarde opkomt.

Volgens uitleggers is het beest dat uit de aarde opkomt een valse profeet. Het is één van de drie verschijningen van de antichrist.

11 En ik zag een ander beest opkomen, uit de aarde, en het had twee hoorns, als die van het Lam, maar het sprak als de draak.

12 En het oefent al de macht van het eerste beest voor zijn ogen uit, en het maakt dat de aarde en zij die er wonen het eerste beest aanbidden, waarvan de dodelijke wond genezen was.

13 En het doet grote tekenen, zodat het zelfs vuur uit de hemel laat neerkomen op de aarde, voor de ogen van de mensen.

14 En het misleidt hen die op de aarde wonen door middel van de tekenen die het gegeven zijn te doen voor de ogen van het beest. En het zegt tegen hen die op de aarde wonen, dat zij een beeld moeten maken voor het beest dat de wond van het zwaard had en weer levend werd.

15 En hem werd macht gegeven om een geest te geven aan het beeld van het beest, opdat het beeld van het beest zelfs zou spreken, en zou maken dat allen die het beeld van het beest niet zouden aanbidden, gedood zouden worden.

Streepjescode gaat verdwijnen luidt de titel. Nou, natuurlijk niet echt verdwijnen als basis onderlaag van de techniek van de QR-code. Het zit er in feite in verweven.

QR-codes zijn tweedimensionale streepjescodes die informatie kunnen bevatten, zoals tekst, URL’s of andere gegevens.

Er zijn ook al gelovigen die ook in de QR-cde iets zien van 6 en 6 en 6. De drie grotere blauwe vierkanten.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *